Het Belang van Limburg

“Van Driessche betaalt leergeld, hij had goal moeten afkeuren”

- Wilfried VAN MOER

“Eerst en vooral wil ik Club Brugge felicitere­n met het behalen van hun vijftiende landstitel. Al is het jammer voor Club en onze scheidsrec­hters dat een omstreden doelpunt het resultaat van de beslissend­e wedstrijd mee bepaalde.”

Serge Gumienny “Het feit dat de VAR de scheidsrec­hter roept, betekent in principe dat hij een clear error begaan heeft, voorafgaan­delijk aan het doelpunt. De ref is de beelden uitgebreid gaan bekijken en heeft geinterpre­teerd dat er geen handspel was.”

“Voor mij nam Bram Van Driessche de verkeerde beslissing en had dit doelpunt afgekeurd moeten worden. Ten eerste omdat Vormer wel degelijk voordeel haalt uit het raken van de bal met de hand. Als hij hem niet met de hand beroert, dan gaat de bal aan hem voorbij. Maar veel meer nog omdat een doelpunt steeds zo clean mogelijk moet zijn. Zeker in deze cruciale matchen.”

Vormer haalt voordeel uit het raken van de bal met de hand. Een doelpunt moet steeds zo clean mogelijk zijn, zeker in deze cruciale matchen

bondstop

De Bleeckere

“Spijtig dat Bram de wijze raad van Frank De Bleeckere hier niet opgevolgd heeft. Die klinkt immers steeds en overal: Bring the game home! Frank annuleerde zelfs in de halve finales van de Champions League een doelpunt van Barcelona omwille van vermeend handspel.”

“Ik denk dat Bram Van Driessche hier leergeld betaalt. Dat is jammer, hij heeft onder moeilijke omstandigh­eden een goede match gefloten. Hij heeft zelfs een sterk seizoen gefloten. En dat hij de ervaring mist, is niet zijn verantwoor­delijkheid. Die rust op de schouders van Johan Verbist, die de aanduiding­en doet. Maar onder de gegeven omstandigh­eden zal de bondstop hem dit niet kwalijk nemen.” “Misschien is dat maar goed ook. De toekomst is aan de jeugd en we moeten hen steunen. En ook de VAR moet blijven, want die deed wel degelijk zijn job vandaag

door de ref te roepen.”

 ?? Foto PHN ?? Van Driessche keurt het doelpunt goed, tot opluchting van Vincent Mannaert (rechts).
Foto PHN Van Driessche keurt het doelpunt goed, tot opluchting van Vincent Mannaert (rechts).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium