Het Belang van Limburg

“Heb mijn geluk terug”

Ally Samatta vindt weer weg naar doel

-

Ally Samatta heeft zijn neus voor doelpunten terug. Vorige donderdag scoorde de Tanzaniaan voor het eerst sinds oktober. Philippe Clement schonk Samatta opnieuw het vertrouwen, hij bedankte met twee doelpunten. “Nu ik mijn geluk weer heb, kan ik misschien ook scoren tegen Anderlecht.”

Halverwege de eerste helft schilderde Alejandro Pozuelo het leer op de kruin van Samatta, die de bal in de rechterbov­enhoek buffelde en op het uur bezegelde de Tanzaniaan het lot van de Zebra’s met een tweede doelpunt. “Ik kan opnieuw scoren vanuit alle hoeken en met verschille­nde lichaamsde­len. Ik heb eindelijk mijn geluk terug”, schaterde Samatta, die vanaf de zijlijn nauwletten­d gevolgd werd door een Afrikaanse filmploeg. “Ik denk wel dat ik dat nu definitief mag verklaren na mijn drie doelpunten in de voorbije twee wedstrijde­n. Ik ben gelukkig met mijn twee doelpunten, maar we zijn er natuurlijk nog niet.”

KRC Genk strijdt nog volop voor een laatste Europees ticket met AA Gent en Charleroi. “We zetten nu alles op alles in de laatste wedstrijd tegen Anderlecht. Iedereen beseft dat het een zware opdracht zal zijn, maar we hebben vertrouwen in een positieve afloop. Nu mijn geluk terug is, kan ik op het veld van Anderlecht misschien ook scoren? Het is jammer dat het seizoen ten einde loopt nu ik eindelijk begin te scoren. Toch geeft dit sowieso vertrouwen voor het nieuwe seizoen.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Samatta (rechts) vierde zijn doelpunt samen met Mata.
FOTO DICK DEMEY Samatta (rechts) vierde zijn doelpunt samen met Mata.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium