Het Belang van Limburg

Drie op een rij: Genkse beloften winnen beker

-

De beloften van KRC Genk wonnen voor het derde jaar op rij de Beker van België. In het Jan Breydelsta­dion versloeg het thuisploeg Club Brugge met 2-3. Dante Vanzeir en Paolo Sabak stonden aan het kanon. “Deze beker hoort thuis in Genk”, glunderden de doelpunten­makers.

Drie op een rij. Het is bijna - nog één jaar geduld? - de titel van een bekend gezelschap­sspel. Het elftal van Domenico Olivieri veroverde zaterdagmi­ddag de derde bekerzege op een rij. In de eerste helft trok Dante Vanzeir het feest op gang. Club Brugge sputterde even tegen via de beweeglijk­e Lois Openda en Cyril Ngonge, maar na de pauze werd het Genkse gaspedaal steviger ingedrukt.

Drie assists Lathouwers

De individuel­e kwaliteite­n van opnieuw Vanzeir en Paolo Sabak maakten het verschil. Leuk detail: alle drie de doelpunten kwamen er na een assist van rechtsacht­er Siebren Lathouwers. “Twee doelpunten in een bekerfinal­e is prachtig”, triomfeerd­e Vanzeir. “Ik ben ontzettend gelukkig dat de beker al voor de derde keer naar Genk verhuist. Er mag dus een klein feestje gevierd worden.”

Ook Sabak deelde in de feestvreug­de. “Maar door mij liepen we in het vierde kwartier achter de feiten aan. Ik had harder in duel moeten gaan”, gromde de matchwinna­ar. “Een doelpunt is altijd mooi en zeker als het beslissend is voor de ploeg. Dit is een prijs, maar ik win liever prijzen met de eerste ploeg. Ik hoop hiermee mijn visitekaar­tje af te geven naar volgend seizoen toe. Als voetballer wil je altijd meer.”

Zesde bekeroverw­inning

Voor trainer Domenico Olivieri was het al de zesde bekeroverw­in- Philippe CLEMENT

trainer KRC Genk ning op zeven finales. “Ik won er drie als speler en nu drie als beloftentr­ainer. Alleen tegen Standard verloor ik. Ik heb dus altijd aan de goede kant gestaan. (lacht) Maar het draait niet om mij, wel om de jongens. De zege was verdiend. Dit is een fijne opsteker voor de jongens, de fans en de club”, besloot het Genkse clubicoon.

KRC GENK: Coucke - Lathouwers, Seigers, Adewoye, Khammas - Reyners (88’ Lambrix), Zebli, Sabak (90’ Paesen) - Zhegrova (46’ Bertaccini), Vanzeir, Benson. DOELPUNTEN: 25’ Vanzeir 0-1, 40’ Openda 1-1, 55’ Ngonge 2-1, 61’ Vanzeir 2-2, 66’ Sabak 2-3

 ?? FOTO'S DICK DEMEY ?? Philippe Clement: “Sommige mensen zullen ontgoochel­d zijn, maar ik niet. We hebben er een lange inhaalrace opzitten.”
FOTO'S DICK DEMEY Philippe Clement: “Sommige mensen zullen ontgoochel­d zijn, maar ik niet. We hebben er een lange inhaalrace opzitten.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium