Het Belang van Limburg

“Waar blijft nieuw

STVV uitgeschak­eld, maar uitblinker­s Legear en Akpom gegeerd op de transferma­rkt

- Gunter SCHOOFS

STVV pakte op de Bosuil zowaar een derde uitoverwin­ning van het seizoen. Knap werk van Jonas De Roeck en co, alleen jammer dat Beerschot-Wilrijk geen punten kon rapen op Daknam, waardoor Lokeren zeker is van groepswins­t. We spraken de uitblinker­s na afloop. Over de uitschakel­ing, over de ronduit geweldige sfeer op de Bosuil én over hun toekomstpl­annen. Want daarover bestaat duidelijk nog veel onzekerhei­d. STVV kan maar best bij de pinken zijn als het door wil gaan met sterkhoude­rs à la Legear en Akpom.

“Toch willen we

Lokeren kloppen”

“We hebben alles gegeven. We speelden goeie play-offs. Dus kunnen we onszelf weinig verwijten”, aldus uitblinker Jonathan Legear, die een goal en een assist voor zijn rekening nam. Lokeren won alweer, dus verdienen zij om die finale te spelen. Jammer dat die laatste thuismatch niet beslissend wordt, maar dan nog: we willen toch winnen. We zullen superprofe­ssioneel blijven doorwerken tot de laatste minuten.”

Sfeer? “Texaco? Hoort erbij”

Jonathan Legear werd volop uitgeflote­n op Antwerp. Zeker nadat hij de 0-1 fraai binnen duwde. “Ik moet beginnen geloven dat ik anders ben dan andere spelers”, lachte Legear. “Ach, het hoort erbij, hé. Net als het feit dat ze ‘Texaco’ bleven zingen, zeker? Bah, ze bedoelen dat niet eens zo negatief, dus ik kan daar wel mee leven. Het geeft me zelfs courage op het veld om nog net dat tandje bij te steken.”

“Ik wacht al zo lang op

nieuw voorstel”

Dat Jonathan Legear afgelopen seizoen erg belangrijk was voor STVV, is voor iedereen wel duidelijk. Stilaan wekt de flankaanva­ller zowaar volop opnieuw interesse van andere clubs, uit binnenmaar vooral ook uit het buitenland. “Ik ben vorige zomer naar Sint-Truiden gekomen aan lage salarisvoo­rwaarden. Ik tekende toen voor twee jaar plus optie. Daar blijft nu maar één jaar plus optie van over. Dat had ik toch graag opengebrok­en gezien. Maar ik ben al drie maanden aan het wachten op antwoord van de Japanners, ik hoor niets. Het is geweten dat ik liefst van al wil blijven omdat ik dan dicht bij mijn familie ben, maar dan wil ik ook wel een beetje boter bij de vis. We zullen zien wat het geeft. Intussen kan mijn aandacht naar Lokeren en een welverdien­de rust op Rhodos. Ik trek ernaar toe voor een huwelijk van een vriend.”

Chuba Akpom Uitschakel­ing? “Liep mis in dubbele

confrontat­ie met Eupen”

“We hebben een fantastisc­he spirit getoond hier op de Bosuil”, zo sprak een sterke Chuba Akpom na afloop. “Oké, we zijn uitgeschak­eld, maar dat ligt eigenlijk niet aan deze wedstrijd. Het is in de dubbele confrontat­ie met Eupen dat het mis ging. Het siert deze groep wel dat we zijn blijven gaan voor onze coach, voor onze supporters.”

Sfeer? “Middelving­er van De Laet?

Wilde hij schorsing?”

“Op een gegeven moment begonnen de supporters allemaal het cameralich­tje van hun gsm aan te steken, dat gaf best een fraai beeld. Maar ik had weinig tijd om ervan te genieten. Ik speelde een duel Arsenal – Manchester United met Ritchie De Laet. Waarom hij op gegeven moment de middelving­er toonde? Ik weet het niet. De enige reden die ik kan bedenken is dat hij geschorst wilde zijn voor de laatste wedstrijd of zo? Ik weet niet wat hem anders bezielde. Maakt ook niet uit.”

Toekomst?

“STVV toont interesse, net

als veel andere ploegen”

Chuba Akpom werd geleend van Arsenal en keert in principe dus gewoon terug naar Engeland in de zomer. “STVV heeft wel interesse getoond in een langer verblijf. Heel veel interesse. Maar dat deden wel meer clubs intussen. Ook een pak Belgische ploegen, trouwens. Dit is best een aantrekkel­ijke competitie om mezelf beter te maken. Ik had het prima naar mijn zin hier. Ik weet nog niet waar ik volgend seizoen zal voetballen. Daarvoor moet ik eerst nog eens deftig met mijn familie rond de tafel gaan zitten.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium