Het Belang van Limburg

Zakenman Legear

-

Mocht er een competitie geweest zijn voor beste supporters, Antwerp zou los kampioen geworden zijn. Het zou zelfs geen play-offs meer nodig gehad hebben. De fans van de Great Old - uitgezonde­rd de idioot die een voetzoeker liet knallen – maakten er een onwaarschi­jnlijk feest van in hun laatste thuismatch van het seizoen, ondanks verlies. Verlies dat Antwerp aangesmeer­d werd door die dekselse Jonathan Legear. Op de Bosuil jenden ze de blonde flankaanva­ller met ‘Texaco, Texaco’. Wanneer je Legear erover aanspreekt, voel je langs één kant dat die zaak hem wel nog steeds raakt, van de andere kant stopt hij de emoties daarrond zo veel mogelijk netjes weg en speelt hij het spelletje gewillig mee. Hij ging op grappige wijze de interactie aan met het publiek op de Bosuil. Legear is niet alleen een aangenaam persoon en een steengoede voetballer, hij is ook een goede zakenman. De Luikenaar kocht zich al een straat aan huizen in zijn thuishaven, van de centen die hij al bij mekaar voetbalde in Anderlecht, Rusland en op Sclessin. Het leek erop dat hij bij STVV wat zou komen ‘uitbollen’, maar dat is mooi mis. Integendee­l, Legear wil nu zelfs boter bij de vis, een verlengd en verbeterd contract. “Eén jaar heb ik nog en dat is niets”, zo sprak hij op de Bosuil. Op zijn 31ste heeft Legear gelijk dat hij opkomt voor betere voorwaarde­n. Hij verdient die ook gezien zijn resem aan goals en assists in vrij beperkt aantal speelminut­en. Voor de STVV-top, dat na de uitschakel­ing volop aan volgend seizoen kan werken, is dit een uitgelezen moment om aan klantenbin­ding te doen. Want heel het legioen houdt van Jonathan Legear.

EUPEN KV OOSTENDE

0 4 EUPEN: Mbaye, Wague, Valiente, Peybernes, Blondelle, Diagné, Castro-Montes, Lazare, Ocansey, Toyokawa, Raspentino.

OOSTENDE: Vanhamel, Capon, Bushiri, Milic, Rezaeian, Nkaka, Canesin, Vandendrie­ssche, Bataille, Zivkovic, Musona.

VERVANGING­EN: 55’ Castro-Montes door Diallo, 61’ Bataille door D’Haese, 74’ Musona door Banda, 83’ Lazare door Odeni, 86’ Zivkovic door Gano. DOELPUNTEN: 43’ Zivkovic 0-1, 53’ Musona 0-2, 82’ Rezaeian 0-3, 88’ Gano 0-4.

STRAFSCHOP­PEN: 64’ Musona (gemist).

GELE KAARTEN: 6’ Valiente, 61’ Vandendrie­ssche, 85’ Canesin.

LOKEREN BEERSCHOT WILRIJK 4 2

LOKEREN: De Wolf, Marzo, Rassoul, Filipovic, Skúlason, De Ridder, Marecek, Cevallos, Michel, Hupperts, Miric.

BEERSCHOT W.: Romo, Diarra, Prychynenk­o, Van den Bergh, François, Maes, Van Hyfte, Dom, De Jonghe, Boulaouali, Zoua.

VERVANGING­EN: 26’ Boulaouali door Abaz, rust François door Octavio, 58’ Zoua door Mbombo, 76’ Miric door Söder, 77’ Hupperts door Lawal, 85’ Cevallos door Terki,

DOELPUNTEN: 3’ Cevallos 1-0, 10’ Hupperts 2-0, 43’ Van Hyfte (strafschop) 2-1, 47’ Octavio 2-2, 68’ Romo (owngoal) 3-2, 90+1’ Söder 4-2. STRAFSCHOP­PEN: 43’ Van Hyfte (omgezet).

GELE KAARTEN: 13’ Marzo, 18’ Van Hyfte, 42’ Filipovic, 81’ Skulason, 90’ De Jonghe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium