Het Belang van Limburg

“Slapen en rug recht krijgen op rustdag”

-

Ciao Tim. Een heel weekend Lotto Fix-All in beeld. Tosh op zaterdag en jij op zondag.

“Ja, prachtig hè. Onze jongens nestelen zich goed in iedere ontsnappin­g. Zaterdag was het nochtans niet eenvoudig. Tosh wilde absoluut mee zijn, maar het heeft enorm lang geduurd vooraleer de ontsnappin­g mocht vertrekken. Zondag daarentege­n was het na één poging al raak.”

Hoe verklaar je die permanente aanwezighe­id in de voorste gelederen?

“Motivatie. De pure wil om er iets van te maken. We zijn als een gemotiveer­de en hechte groep naar de Giro afgezakt. Die snelle overwinnin­g van mij bracht het enthousias­me tot een hoogtepunt en daarom zie je ons haast elke dag opduiken.”

Alles tiptop dus?

“Mja… Ik ben zelf zaterdag stevig gevallen, zo een dertig kilometer voor de streep. Er sloop wat paniek in het peloton bij een wegversmal­ling. Voor mij gingen ze neer en ik kon niet meer ontwijken. Mijn rug is flink geraakt, dus ze hebben er wat werk mee gehad.”

Is je rug misschien de reden waarom je zondag moest lossen op de laatste klim?

“Ook, maar ik moet toegeven dat er wel wat verval zit in de benen. Zondag voelde ik halfweg de rit dat de zege niet voor mij zou zijn. Ik kijk uit naar de rustdag. We hebben al flink in het krachtenre­servoir moeten tasten, dus een dagje niksen komt niets te vroeg. Om een of andere reden raak ik niet bijgeslape­n tijdens deze Giro. De verplaatsi­ngen vlotten niet, we zijn altijd laat in het hotel, dan ga je ook laat van tafel en dat begint zich wat te wreken. Slaap inhalen is het codewoord. En mijn rug weer recht krijgen.”

Heb je trouwens iets met voetbal?

“Nauwelijks. Waarom?”

Wel, Standard Luik heeft net de titel gemist. Je ouderlijk huis in SintTruide­n ligt op een boogscheut en je traint er vaak in de buurt. Geen spijt van?

“Nee, eigenlijk niet. Als het niets met STVV te maken heeft, lees ik alleen wat in de kranten staat. Ik volg binnenkort de Rode Duivels wel tijdens het WK, maar dat is vooral voor de sfeer, net zoals zovele Belgen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium