Het Belang van Limburg

Heemeryck wint met glans

- Johnny GEURTS

Zondag stonden 510 atleten aan de start van de 111 Triatlon in Eigenbilze­n. Winnaar Pieter Heemeryck legde de 1 kilometer zwemmen, 100 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen af in 3u02’19”. Eerste vrouw werd Sarissa De Vries. Atleten uit vijf landen deden mee aan de 111 Triatlon. In totaal doken 510 deelnemers, waaronder 101 vrouwen, in het Albertkana­al bij een watertempe­ratuur van 19,1 graden. “Met deze triatlon profileren we ons als ideale voorbereid­ingswedstr­ijd voor atleten die later op het jaar een halve of hele triatlon in hun planning hebben staan. Voor velen is het een test zo aan het begin van het seizoen”, aldus organisato­r Mario Appermans. De afstanden mochten dan wel afwijken, het parcours bleek zwaar. Het deelnemers­veld vertrok in drie waves en ging na de kilometer zwemmen over op de fiets voor een trip van 100 kilometer. In de eerste fietskilom­eters kwam Stephan Kaminski ten val. Na de eerste zorgen werd de 29-jarige atleet overgebrac­ht naar het ziekenhuis.

Ondertusse­n had zich een kopgroep gevormd. Vincent van de Walle moest al snel Pieter Heemeryck lossen die zowat het hele parcours de leiding nam. Dit jaar liep het fietsparco­urs drie maal over de brug in Kanne-Riemst.

Na het fietsen bleek het lopen een slopend onderdeel. Tom Mets probeerde, maar kon de ijzersterk­e Heemerijck niet meer bijbenen. De kloof liep op tot ruim acht minuten. Een verdiende, afgetekend­e overwinnin­g dus voor de internatio­nale langeafsta­ndstopper Pieter Heemeryck.

Bij de dames ging in het fietsen bijna gelijk op tussen Sarissa De Vries en een verrassend sterke Stefanie Adam. Maar in het loopgedeel­te moest Adam de eer laten aan de Nederlands­e. De Vries verscheen onder de triomfboog na 3u27’24”. De vele toeschouwe­rs in Eigenbilze­n kregen de wereldtop te zien.

 ?? Foto JOGE ?? Pieter Heemeryck had maar liefst acht minuten voorsprong op de tweede.
Foto JOGE Pieter Heemeryck had maar liefst acht minuten voorsprong op de tweede.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium