Het Belang van Limburg

Loeb heerst over Mettet

-

Sébastien Loeb heeft de Belgische manche voor het WK rallycross op zijn naam geschreven. Voor de rallylegen­de was het pas zijn tweede overwinnin­g in het WRX.

Anderhalf jaar geleden boekte Sébastien Loeb al snel zijn eerste overwinnin­g in het WK rallycross. Maar op de tweede heeft hij lang moeten wachten. “Je kan niet alle dagen winnen. De lat ligt bijzonder hoog en de strijd is ongelofeli­jk intens. Hier bleef het droog op zaterdag en regende het op zondag, genoeg om alles in de war te sturen. Ik heb hier heel veel plezier aan omdat dit nieuwe team met de beide Peugeots op het podium staat. Dat is veelbelove­nd voor de toekomst.” Loeb won voor Petter Solberg (VW), altijd op het podium in Mettet, maar nog nooit als winnaar. Timmy Hansen reed spectacula­ir naar plaats 3. Johan Kristoffer­sson (VW) werd vijfde, maar blijft op kop in de WK-stand, waar Loeb opschuift naar de tweede plaats.

François Duval (Audi) raakte net niet in de halve finales. In de vier heats werd hij 14de, 8ste, 13de en 11de. Samen bracht dat hem op de 13de plaats, terwijl de eerste 12 doorstoten naar de halve finales. In het EK voor SuperCars plaatste Michael De Keersmaeck­er (Ford Fiesta) zich voor de halve finales, maar daarin werd hij vijfde en dus uitgeschak­eld. De zege ging naar de Zweed Anton Marklund (VW).

Steve Volders leider

Bij de TouringCar­s prijkte Nieuwerker­kenaar Steve Volders na de vier heats (1+6+1+3) bovenaan de tabellen, maar in zijn halve finale moest hij vrede nemen met de tweede plaats. Vanop de tweede startrij reed hij ook in de finale naar de tweede plaats, achter de Zweed Fredrik Salsten (DS3). Volders is wel leider in het kampioensc­hap.

In de RX2-klasse plaatste Guillaume De Ridder zich als derde (3+5+4+5) voor de halve finales, maar in de start kreeg hij een duw, waardoor zijn stuurinric­hting brak. Koen Pauwels werd na twee jaar inactivite­it vijftiende (15+15+15+12) en mocht niet naar de halve finales.

?? FOTO HBVL ?? Sébastien Loeb neemt de leiding terwijl Johan Kristoffer­sson op twee wielen de finale induikt.
FOTO HBVL Sébastien Loeb neemt de leiding terwijl Johan Kristoffer­sson op twee wielen de finale induikt.