Het Belang van Limburg

Wie zijn gat verbrandt, ...

Wereldgoal van Janssens zet de wedstrijd op zijn kop

- Piet DINGENS

Lommel verloor gisteren met 2-1 in Dessel en ziet Knokke over zich wippen in de stand. Wie zijn gat verbrandt, moet op de blaren zitten, zegt een oud spreekwoor­d. Een karrenvrac­ht kansen missen, doe je immers niet ongestraft. “Dat mag je wel zeggen”, vloekte Tom Van Imschoot, die heel wat oplapwerk voor de boeg heeft om zijn troepen opnieuw op scherp te krijgen.

De bezoekers trokken het felst van leer en in het aanvangskw­artier had eigenlijk al een comfortabe­le voorsprong op het bord moeten staan. Maar Vermeiren en Scheelen lieten de kansen liggen. Lommel bleef ook daarna het dirigeerst­okje hanteren, maar in de zone van de waarheid liep het telkens fout. Dessel haalde zonder averij de pauze en klom meteen daarna ei zo na op voorsprong. De solerende Baeten vond Clepkens op zijn weg. Iets voor het uur viel dan toch de lang verwachte openingstr­effer. Sula, die Vermeiren was komen vervangen, voelde de opzittende Ofori in zijn rug en ging neer als vermoord. De spits zette de vederlicht­e elfmeter zelf om: 0-1. Dit bleek het vuur aan de lont, want de streekderb­y ontbrandde nu in alle hevigheid. Yagan en invaller Rosario gaven namens de thuisploeg flink van jetje, Santermans ontsnapte zelfs aan rood toen hij laatstgeno­emde opvallend afremde.

Geëindigd in tumult

Aan de overzijde testten De Bruyn (3x), Sula en Valcke de paraatheid van uitblinker Kustermans. En wie met de kansen morst, mag het deksel op zijn neus verwachten. De vrije trap was van Janssens, de rake kopbal kwam van Haagen: 1-1. Maar het mooiste, en voor Lommel het pijnlijkst­e, moest toen nog komen. Want vijf minuten voor tijd lanceerde Janssens vanop eigen helft een raket die boven de wanhopig graaiende Clepkens explodeerd­e in het doel: 2-1. Zonder meer een fantastisc­he goal. SK claimde in de slotminuut nog tevergeefs een strafschop wegens hands, waarna het duel in het grootste tumult eindigde. DESSEL: Kustermans, Smet, Lenaerts, Haagen, Vosters, Gerits, Baeten, Ofori (55’ Rosario), Yagan (92’ Peers), Janssens, Vansimpsen.

LOMMEL SK: Clepkens, Swers, Neven (86’ Gaethofs), Santermans, Cauwenberg, Gueroui, Brebels, Scheelen, De Bruyn, Vermijl (66’ Valcke), Vermeiren (46’ Sula).

DOELPUNTEN: 53’ Sula 0-1, 79’ Haagen 1-1, 84’ Janssens 2-1.

STRAFSCHOP: 53’ Sula (omgezet).

GELE KAARTEN: Rosario, Lenaerts, Gaethofs. SCHEIDSREC­HTER: Deckers. TOESCHOUWE­RS: 500.

 ?? FOTO ?? Het fanatieke Dessel gaf de buren uit Lommel een tweede oplawaai in deze eindronde.
FOTO Het fanatieke Dessel gaf de buren uit Lommel een tweede oplawaai in deze eindronde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium