Het Belang van Limburg

“Nog een jaartje rijpen in derde”

Termien legt zichzelf hoge eisen op voor volgend jaar: de titel

- Geert STIENISSEN

De Genkenaars moesten voor de tweede week op rij hun meerdere erkennen in een rechtstree­ks promotiedu­el. Na Diegem was ook Dikkelvenn­e een maatje te groot. “Een extra jaar in derde amateurkla­sse kan ons enkel sterker maken. De kampioenst­itel is ons nieuwe doel”, aldus rechtsback Sven Vanoppen.

Het ambitieuze Dikkelvenn­e had alles in gereedheid gebracht om de promotie te vieren. Dat maakte Jabar meteen duidelijk met een heerlijke plaatsbal, die Bruno uit de winkelhaak ranselde. Via Ulenaers (zijnet) stak Termien even de neus aan het venster. Daarna was het al Dikkelvenn­e dat de klok sloeg. Van Damme zag een goal afgekeurd na een vermeende fout op Bruno en de lokale spits wrong vervolgens drie open doelkansen de nek om. Vlak na de koffie lukte het dan toch voor Junior Van Damme: 1-0. Hoewel Dikkelvenn­e dominant bleef, kwam Termien meer in het spel. Dit resulteerd­e in een gekraakt schot van Voorn op de paal. Maar ook Bruno had wederom een resem goede reddingen in huis. Martens profiteerd­e nog van een onopletten­dheid bij een inworp om de 2-0eindstand

op het bord te knallen.

Eerste conclusie: tegenstand maatje te groot

“Tel de kansen maar eens op en je komt al snel tot het besluit dat enkel Dikkelvenn­e de overwinnin­g verdient. De Oost-Vlamingen hadden een tiental kansen, terwijl wij slechts twee keer gevaarlijk waren”, aldus Sven Vanoppen. “We hanteerden al te vaak die lange bal. Dat is onze kracht niet. Op momenten dat we het wel voetballen­d aanpakten, kwamen we ook tot mogelijkhe­den. Een zege zat er echter niet meteen in. Daarom valt de ontgoochel­ing nog wel enigszins mee.”

Tweede conclusie: schitteren­d debuutseiz­oen

“Je mag niet vergeten dat dit een schitteren­d debuutseiz­oen in de nationale reeksen was”, aldus Pie- ter Jeunen, die aan zijn zevende seizoen bij Termien bezig is. “We strandden tegen alle verwachtin­gen in op een puntje van de titel en winnen onze eerste partij in de eindronde. Die laatste twee partijen tegen Diegem (3-0) en tegen Dikkelvenn­e (2-0) wissen al het goede dat voorafging allerminst uit. De doelstelli­ng was top vijf. En die hebben we met glans behaald. Dit Termien kan terugblikk­en op een heel goed seizoen.”

Derde conclusie: extra jaar in derde welkom

“Misschien is het gewoonweg beter om nog een jaartje te rijpen in derde amateurkla­sse”, aldus Vanoppen en Jeunen in koor. “Met de nodige versterkin­gen moeten we volgend jaar nog beter uit de verf komen. Het bestuur heeft immers beloofd om de kern met enkele ervaren jongens te versterken. Dus waarom volgend seizoen niet op de titel mikken?”

DIKKELVENN­E: De Boel, Euvrard, Pollet, Voet, Delaruelle, Neve (89’ Desmet), Belmans, Jabar, Van Eecke, Van Damme (76’ Clinckemai­llie), Martens (86’ Gevaert).

TERMIEN: Bruno, Vanoppen, Pulinx, Philipsen, Kroonen (87’ Yildirim), Teker, Jeunen, Van Caubergh (87’ Cosyn), Voorn, Piras (73’ Croonen), Ulenaers. DOELPUNT: 50’ Van Damme 1-0. 77’ Martens 2-0 GELE KAARTEN: Teker, Pollet, Neve, Delaruelle, Vanoppen.

SCHEIDSREC­HTER: Schoenmaec­kers.

 ?? FOTO KMS ?? Pollet werkt de bal weg voor de aanstormen­de Jeunen.
FOTO KMS Pollet werkt de bal weg voor de aanstormen­de Jeunen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium