Het Belang van Limburg

Net geen maximum voor Genk B

Kampioen slikt op slotdag eerste nederlaag na 25 zeges op rij

- Erik MARTENS

Genk Ladies B is er net niet in geslaagd het seizoen in tweede nationale B af te sluiten met het maximum van de punten. Na 25 zeges op rij leed de ploeg van coach Thomas Jansen vorig weekend - op de slotdag van de competitie - zijn eerste (punten)verlies: 4-2 bij OH Leuven. “Jammer, maar al bij al blijft dit een fantastisc­h seizoen”, reageert speelster Febe Nulens.

Genk Ladies B moest wegens blessures enkele pionnen missen en dat brak de kampioen van 2B zuur op in de topper bij nummer twee OH Leuven B. Halfweg de eerste helft lag de wedstrijd al in een beslissend­e plooi. Genk knokte nog wel terug (tot 3-2 en de bezoekster­s claimden ook nog een penalty), maar kon - zeker na het uitvallen van middenveld­ster Esther Knevels - het eerste puntenverl­ies van het seizoen niet meer ontlopen: 4-2.

“Een gelijkspel zou terecht geweest zijn”, reageerde T2 Kelly Paulus. “Maar het verschil in dit boeiende duel was dat OHL haar kansen wel afwerkte en wij niet. Natuurlijk hadden we het seizoen graag afgesloten met het maximum van de punten, maar ik ben toch een superfiere T2. Dit was een schitteren­d seizoen, waarvan je als coach enkel kan dromen. Dit was een hele fijne, toffe groep om mee te werken”, aldus Paulus, die wegens zwangersch­ap stopt als T2.

“We hadden Kelly graag een zege en het maximum als afscheidsc­adeau gegeven”, pikte coach Thomas Jansen daarop in. “Maar het geluk was ditmaal aan de kant van OH Leuven en dat was hen ook gegund. Door de vele blessures kon ik niet rekenen op mijn volledige kern. Jammer voor de vijftien, die hun hoofd voor de bal hebben gelegd, dat we het maximum niet over de streep konden trekken. Soit, ik ben trots op onze titel en houd vooral een hoop mooie herinnerin­gen over aan dit seizoen. Daar ga ik nu nog even van nagenieten en dan bereiden we ons stilaan voor op onze nieuwe uitdaging in eerste nationale.”

“Daar kijk ik ook naar uit”, besloot speelster Febe Nulens. “We hebben met ons geweldig team een fantastisc­he prestatie neergezet. We hebben een mooie mix van ervaring en jong talent, die prima aan mekaar gekoppeld worden door de coaches. Die titel was daar de bekroning van. Maar het seizoen had nog perfecter kunnen zijn, als we ook onze slotmatch gewonnen hadden. Maar dit zijn leermoment­en en die zullen we volgend seizoen vaker tegenkomen.”

 ?? FOTO LUC VERBRUGGEN ?? Genk Ladies B slaagde er net niet in het seizoen af te sluiten met het maximum van de punten.
FOTO LUC VERBRUGGEN Genk Ladies B slaagde er net niet in het seizoen af te sluiten met het maximum van de punten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium