Het Belang van Limburg

Ingegraven fiets aan centrum zorgt voor veel speculatie

-

Steeds meer mensen vragen zich af wat de verzonken fiets in de berm aan de Gerdingers­traat en de Kruittoren­wal moet betekenen. Een verkiezing­sstunt, een protest of gewoon een ludieke actie? De plek kreeg intussen ook nachtelijk bezoek van enkele ‘Arabieren’ die er onkruid kwamen wieden. ’s Anderendaa­gs volgde de plaat RIP.

Sinds vorige week staan de bewoners van het Breese stadscentr­um op met een nieuwe attractie in hun voortuin: een verstrooid­e fietser reed de ‘zachte berm’ voor de Gerdingers­traat in en liet zijn verzonken tweewieler in het zand achter. Over deze installati­e is de afgelopen dagen druk gespeculee­rd aan de toog, op straat en op sociale media. De actie kreeg een paar dagen geleden een vervolg: de talrij- ke terrasjesg­asten van een nabijgeleg­en café zagen even na middernach­t twee ‘Arabieren’ opduiken. “Die begonnen het onkruid rond de verzonken fiets te wiedden. We wisten niet wat we zagen”, aldus caféganger­s. “Met hun lange gewaden was het in elk geval een grappig spektakel. Voor we het wisten, waren ze alweer verdwenen.”

Rode roos

De volgende ochtend stond er dan een bord met RIP en een rode roos naast de verzonken fiets. “Het zou kunnen dat die rode roos wijst op het feit dat de coalitie Bros - met als kopstuk Jacques Leten van de socialiste­n - nu zonder de N-VA naar de kiezer moet”, aldus een plaatselij­ke waarnemer. “Zou het dan toch over de verkiezing­en gaan?”

 ?? FOTO PATRICK BREBELS ?? Het stilleven van de verzonken fiets werd aangevuld met een grafschrif­t.
FOTO PATRICK BREBELS Het stilleven van de verzonken fiets werd aangevuld met een grafschrif­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium