Het Belang van Limburg

Hasseltse in ‘Komen Eten’: “Eigenlijk kook ik niet graag”

In ‘Komen Eten’ is vanavond de Hasseltse Bregje Iding (21) de gastvrouw van dienst.

-

Bregje volgt een opleiding cabaretthe­ater aan de Koningsthe­ateracadem­ie in Den Bosch. “De opdracht die we kregen sloeg op iets wat we altijd al hadden willen doen. Dat moest natuurlijk iets zijn in de artistieke sector. Mijn docent was dan ook verrast dat ik kwam aanzetten met het idee om aan ‘Komen Eten’ mee te doen. Hij geloofde zelfs niet dat ik me wilde inschrijve­n. Want, eerlijk gezegd, koken doe ik niet eens zo graag en ik ben evenmin een goede gastvrouw. Als ik vrienden uitnodig, ben ik de zatste van allemaal en blijf ik als laatste op. De gasten moeten dan maar zelf een slaapplek zoeken ergens in huis.” (lacht)

Bregje woont bij haar ouders in een prachtig huis met een grote tuin, zwembad en sauna. Ze omschrijft zichzelf als een excentriek­e flapuit. Niet te verwondere­n dus dat ze werkt aan een toekomst in het cabaret. “Mijn grote helden zijn Brigitte Kaandorp, Wim Helsen en Hans Teeuwen. Cabaret is lang een mannenaang­elegenheid geweest. Mannen worden door de maatschapp­ij aangemoedi­gd om grappig te zijn, van vrouwen wordt dat niet verwacht. Maar de tijden zijn aan het veranderen. In onze opleiding in Den Bosch zijn er evenveel meisjes als jongens.”

De makers van ‘Komen Eten’ zijn erg bedreven in het samenstell­en van de wekelijkse cast. Aan welk type zouden ze in het geval van Bregje gedacht hebben? “Misschien als het mooie, verwende meisje? De rol van de barbiepop was al ingenomen door Laura, ook blond maar met langere benen dan ik”, moet Bregje toegeven.

Ze heeft zich tijdens de opnamen best geamuseerd. “Alleen de kennismaki­ng verliep niet zo vlot. Voor de televisie moet je alles meer dan eens doen en dus ook de kennismaki­ng. Als je iemand een tweede keer welkom moet heten, gaat het onoprecht klinken. Ik had daar moeite mee. Als ze in de montage telkens alleen de laatste takes gaan gebruiken, vrees ik dat ik zal overkomen als een klinkklare gek.”

Haar gasten krijgen alvast een gezond en kleurrijk menu voorgescho­teld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium