Het Belang van Limburg

“Crimiclown” doodt ex en neemt gewapend dak van flatgebouw in

-

BREDENE - Als een dolgedraai­de clown liep Kevin L. (31) gistermidd­ag urenlang rond op het dak van een flatgebouw in Bredene. Hij schoot in de lucht, gooide met gasflessen, en bedreigde iedereen die dichterbij kwam. De avond voordien had hij zijn ex-vriendin Caroline Dombrecht (46) met een mes om het leven gebracht, en haar kinderen gekneveld op de zolder achtergela­ten. “Nu ben ik écht een Crimiclown. Nu ga ik beroemd worden”, beet hij de kinderen toe.

Kevin L. bracht zondagavon­d nog een onverwacht bezoekje aan zijn ex-vriendin Caroline Dombrecht, in Oudenburg. Hun relatie was nochtans al enkele weken voorbij. Kevin L., die zich beroepsmat­ig Clown Tobi laat noemen, was anderhalf jaar samen geweest met de rozenkweek­ster. Maar de verstandho­uding tussen hem en haar drie tienerkind­eren van elf, dertien en zeventien jaar, was niet optimaal. De vrouw zou uiteindeli­jk voor gekozen hebben.

Kevin L. was die zondagavon­d vergezeld van zijn goeie vriend Dietwin H. (37) uit Oosterzele. Kevin stond erop om een cocktail te maken voor Caroline, omdat het Moederdag was. In de cocktail zaten slaappille­n, en Caroline viel verdoofd in slaap. Kevin L. bedreigde daarop de kinderen met een pistool. Hij dwong hen naar een zolderkame­rtje, waar ze alle drie gekneveld werden. “Nu ben

haar

kinderen ik geen cliniclown meer, maar een crimiclown. Zo ga ik beroemd worden”, riep hij de kinderen toe. Voor Caroline D. had hij een gruwelijke­r plan bedacht. De vrouw werd in de garage met messteken om het leven gebracht.

Veertien uur gekneveld

De kinderen zouden veertien uur lang gekneveld op de zolder blijven liggen. Rond de middag dook Kevin L. gisteren plots op in Oostende, in het kantoor van een andere ex-vriendin. “Hij kwam afscheid nemen van haar”, zo klinkt het in de omgeving van de vrouw. Daarna zou Kevin L. de hulpdienst­en verwittigd hebben om de kinderen te gaan bevrijden. Rond 13.30 uur merkten wandelaars in het naburige Bredene op dat een gewapende man op het dak stond van het Nautilusge­bouw, een veertien verdieping­en hoge flatgebouw in de stad. Kevin L. stond er vervaarlij­k op de rand te balanceren. Het leek alsof hij naar beneden wilde springen. De hulpdienst­en die hem wilden benaderen, hield hij op een afstand. Hij schoot in de lucht, en gooide gasflessen naar beneden. Niemand mocht dichterbij komen. Politie, brandweer en de hulpdienst­en kwamen massaal ter plaatse en de straten rond het gebouw werden afgezet. Een scherpschu­tter hield de gewapende Kevin L. vanop een naburig gebouw in de gaten.

Pas om 17.15 uur gaf Kevin L. zich over. Ook Dietwin H. werd gisteren opgepakt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium