Het Belang van Limburg

“We laten de wereld zien dat de VS betrouwbaa­r zijn”

Ivanka Trump en Jared Kushner openen ambassade

-

JERUZALEM - In Jeruzalem hebben Ivanka Trump en de Amerikaans­e minister van Financiën Steven Mnuchin gisteren het adresbord onthuld van de ‘nieuwe’ Amerikaans­e ambassade.

“Dank u president Trump, dat u de moed gehad hebt uw belofte te houden”, zo zette de Israëlisch­e premier Benjamin Netanyahu de toon voor de plechtige opening van de nieuwe (voorlopige) Amerikaans­e ambassade in Jeruzalem. Trump zelf was niet aanwezig in Jeruzalem, maar liet via een videoboods­chap weten dat “het lang geduurd heeft eer we de voor de hand liggende realiteit erkend hebben dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël is”.

In Jeruzalem sprak Trumps schoonzoon en adviseur voor het Midden-Oosten Jared Kushner. Hij zei dat “we de wereld weer eens hebben laten zien dat de Verenigde Staten betrouwbaa­r zijn”. Kushner kreeg een staande ovatie van de 800 genodigden toen hij verwees naar een andere belofte die Trump vorige week ingelost heeft. “De beslissing om uit het gevaarlijk­e, eenzijdige en gebrekkige Iran-akkoord te stappen”. Hij besloot dat “onze beide naties sterker zullen worden, onze volkeren welvarende­r en onze toekomst vrediger” met de VS-ambassade in Jeruzalem.

Melania Trump onderging maandag een heelkundig­e ingreep aan de nieren. De Amerikaans­e First Lady bevindt zich na een succesvoll­e tussenkoms­t in een militair ziekenhuis. Melania (48) zal daar de rest van de week blijven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium