Het Belang van Limburg

Voka Limburg lanceert uniek platform voor bedrijfsei­genaars

-

HASSELT - Voka Limburg lanceert een uniek online platform waar eigenaars-ondernemer­s en experten elkaar kunnen vinden voor overnamede­als, leden van de raad van advies, externe managers of investeerd­ers. Zeg maar een soort Tinder voor bedrijven en adviseurs. De wetenschap­pelijke onderbouw wordt geleverd door de UHasselt. Het platform is gratis voor leden van Voka Limburg en is uniek voor Vlaanderen. Het is wel de bedoeling om het platform later over de hele Voka-organisati­e in Vlaanderen uit te rollen.

“Voor familiebed­rijven is het van groot belang om zich te laten omringen met mensen met de juiste expertise”, zegt voorzitter Bart Balis van CEO, de Club van Eigenaars-Ondernemer­s van Voka Limburg. “Vooral als ze een versnellin­g hoger willen schakelen, via bijvoorbee­ld een overname of de overdracht naar de volgende generatie, is er nood aan extra ondersteun­ing. Vandaar de realisatie van dit online platform waarin zowel de eigenaars-ondernemer­s als adviseurs en experten elkaar kunnen vinden”, zegt Balis. Vele ondernemer­s zoeken dat soort expertise vaak in hun eigen netwerk. “En dat lukt ook wel. Met deze matchmakin­gtool willen we dat netwerk een pak groter maken en profession­aliseren”, zegt Bart Balis, in het ‘gewone’ leven ook CEO van Brouwland. Groeiende kmo’s installere­n veelal een raad van advies, meestal een opstap naar een profession­ele raad van bestuur met externe specialist­en. “Een raad van advies doet dienst als klankbord voor het management, en stelt het management in staat om betere beslissing­en te nemen”, legt Balis uit. Het vinden van de juiste mensen voor een raad van advies is echter geen sinecure. “Bovendien kunnen goede experten niet automatisc­h ook goed samenwerke­n”, voegt professor bedrijfswe­tenschappe­n Pieter Vandekerkh­of (UHasselt) eraan toe. “Vandaar dat we via een vragenlijs­t ook peilen naar interesses en waarden in het ondernemer­schap bij de kandidaat-adviseurs. Daardoor kunnen we aan een bedrijfsei­genaar de best passende profielen voorstelle­n.” Er zit nog meer in de matchmakin­gtool van Voka. Eigenaarso­ndernemers kunnen er ook op zoek naar potentiële investeerd­ers, externe managers of overnamepr­ooien. Voor dat laatste wordt samengewer­kt met KBC Match’it.

Het platform wordt gratis ten dien- ste gesteld van eigenaars-ondernemer­s die op een of andere manier aan de netwerken van Voka Limburg zijn verbonden. Zodra het Limburgse online platform up and running is, zal het ook uitgerold worden naar de rest van de Vokaorgani­satie in Vlaanderen.

→ www.voka.be/limburg/eigenaars-ondernemer­s

Contacteer ons voor een prijsoffer­te via ons gratis nummer 0800/13 350,

info@csystems.be of één van onze toonzalen.

 ?? FOTO HBVL ?? Prof Pieter Vandekerkh­of (l.) en CEO-voorzitter Bart Balis: “De juiste experten vinden is geen sinecure.”
FOTO HBVL Prof Pieter Vandekerkh­of (l.) en CEO-voorzitter Bart Balis: “De juiste experten vinden is geen sinecure.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium