Het Belang van Limburg

Sp.a als ‘Bilzen Bruist’ naar de kiezer

-

De sp.a van Guy Swennen trekt in oktober naar de kiezer onder de naam Bilzen Bruist. Het rode roosje van de socialisti­sche partij wordt ingeruild voor een logo met bruisende bubbels. “Omdat een open lijst de mogelijkhe­den vergroot om sterke kandidaten buiten de eigen partij te motiveren”, aldus Swennen.

De voorbije twee gemeentera­adsverkiez­ingen bundelde sp.a Bilzen de krachten over de partijgren­zen heen in het kartel PRO-Bilzen. Nu kiezen de socialiste­n voor een nieu- we open stadslijst: Bilzen Bruist. “Een verruiming in het belang van onze mooie stad, met verse krachten en nieuwe inzichten. Het logo bestaat uit vele kleuren, die de open samenwerki­ng symboliser­en”, stelt Guy Swennen. “Onze lijstvolgo­rde en het programma worden binnenkort uitgebreid belicht. We concentrer­en ons nu op de lancering van de naam”, zeggen schepenen Peter Simons en Veerle Schoenmaek­ers. Bilzen Bruist is al de derde verruiming­spartij in de Demerstad: na Trots op Bilzen (CD&V) en Beter Bilzen (Open Vld). De open stadslijst­en zijn dé manier, zo horen we, om wars van politieke ideologie mensen aan te trekken die zich niet in een hokje willen laten steken. Bruno Steegen, kandidaat-burgemeest­er en lijsttrekk­er van Beter Bilzen, begrijpt dat er verwarring kan ontstaan met al deze nieuwe namen, die ook nog eens op elkaar lijken. “Het zal zaak worden van een goede marketing en een duidelijke communicat­ie naar de kiezer.” Vlaams Belang in Bilzen heeft een eigen kijk op al deze naamsveran­deringen. “Blijkbaar hebben de traditione­le partijen schrik van hun eigen schaduw en presentere­n zich aan de kiezer onder een andere naam. Bij ons geen oude wijn in nieuwe zakken, maar duidelijke en klare taal”, laat Annick Ponthier (VB) optekenen.

 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? De drie huidige schepenen van sp.a Bilzen: Swennen, Schoenmaek­ers en Simons bij het nieuwe logo.
FOTO JOHNNY GEURTS De drie huidige schepenen van sp.a Bilzen: Swennen, Schoenmaek­ers en Simons bij het nieuwe logo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium