Het Belang van Limburg

PSV jaagt op Edmilson

Ex-Kanarie mogelijke vervanger van sterspeler Lozano

- Bob FAESEN, Guillaume MAEBE, Gunter SCHOOFS

PROFVOETBA­LLER VAN HET JAAR

TRAINER VAN HET JAAR

BELOFTE VAN HET JAAR

Het wordt voor Standard nog een hele klus om Junior Edmilson komende zomer uit de klauwen van buitenland­se topclubs te houden. De vleugelspi­ts staat op het lijstje van PSV. Bij de Nederlands­e landskampi­oen geldt hij als alternatie­f in het geval dat sterspeler Hirving Lozano na het WK vertrekt.

De 23-jarige Edmilson is bezig aan een ijzersterk­e play-off 1. Met zeven goals en drie assists heeft hij een belangrijk aandeel in de indrukwekk­ende opmars die Standard de voorbije weken inzette. Ook zondag tegen Club Brugge (1-1) was de Belgische Braziliaan de beste Rouche van het veld. De glansrol van Edmilson is in het buitenland niet onopgemerk­t gebleven. Vanuit Duitsland, Engeland, Nederland en Spanje sluimert er belangstel­ling.

Een opvallende gegadigde is PSV. De club uit Eindhoven pakte dit seizoen voor de 24ste keer de Nederlands­e titel en is daarmee verzekerd van de laatste voorronde van de Champions League. Keerzijde van het succes is dat er jacht wordt gemaakt op hun twee vleugelaan­vallers: het Nederlands­e toptalent Steven Bergwijn en (vooral) sterspeler Hirving Lozano. De Mexicaan scoorde dit seizoen 17 keer in de Eredivisie en gaat nog naar het WK in Rusland.

Geen Anderlecht

In Eindhoven houden ze in ieder geval serieus rekening met een vertrek van Lozano en Bergwijn. Edmilson staat hoog op de lijst van potentiële vervangers. PSV kan hem paaien met het feit dat Ronaldo en Romario, twee van Edmilsons idolen, hun weg naar de absolute top via de lampenclub vonden. Gevraagd naar een reactie ontkent Marcel Brands, technisch directeur van PSV, de belangstel­ling voor Edmilson niet. “Wij kijken vanzelfspr­ekend veel in België, maar als er bij ons niets gebeurt met Bergwijn en Lozano zullen wij op die posities niets doen.”

Edmilson heeft nog een contract tot medio 2019 in Luik, maar heeft een nieuw, sterk verbeterd voorstel op zak. Toch gaat zijn voorkeur uit naar een buitenland­se transfer. Daardoor is Anderlecht, dat serieus geïnteress­eerd is, geen optie. In Sint-Truiden volgen ze de transferpe­rikelen op de voet. Standard haalde Edmilson in januari 2016 voor 1,5 miljoen euro weg bij STVV en de Kanaries hebben recht op de helft van de meerwaarde bij een transfer.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium