Het Belang van Limburg

“Juiste begeleidin­g naast veld cruciaal”

Ernest Konon (Poolse ex-spits KRC Genk)

-

Kuba Piotrowski wordt de vierde Pool in loondienst van KRC Genk. Naast doelman Grzegorz Sandomiers­ki (2011-2012) en middenveld­er Krzysztof Bukalski (19961998) was er ook spits Ernest Konon (1997-1998), die inviel in de eerste bekerfinal­e en momenteel als manager het Poolse voetbal van naaldje tot draadje kent.

“Over zijn voetbaltec­hnische kwaliteite­n bestaat niet de minste twijfel”, zegt de inmiddels 44-jarige Konon, die twee keer scoorde in tien matchen voor KRC Genk.

“Piotrowski is een voortreffe­lijk atleet met goeie voeten. Een moderne middenveld­er, die een grote toekomst wordt voorspeld. Al geldt dat voor vele jonge Polen en ik heb er al te vaak zien mislukken in het buitenland. Meestal omdat ze de juiste begeleidin­g naast het veld missen. Zij moeten leren omgaan met de vrijheid, die je als voetballer in België geniet. Ze zijn het gewoon om streng bij het handje te worden genomen en missen dat kader. Bovendien worden ze geconfront­eerd met hoge verwachtin­gen, de club heeft veel voor hen betaald en supporters willen dat ze het verschil maken. Het is heus niet makkelijk om daarmee om te springen, daarom is de juiste begeleidin­g cruciaal.” “Met talent alleen geraak je er niet, kijk maar naar wat mijn ex-ploegmaat Sandomiers­ki in Genk is overkomen. Al zie ik het met Piotrowski wel goedkomen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium