Het Belang van Limburg

Hopen op deal over Akpom Aankoopopt­ie op Charisis, Kitsiou en Gueye te duur

- Gunter SCHOOFS

Het is op Stayen nog wachten op de afronding van de overeenkom­st van Marc Brys en zijn staf, intussen maken Takayuki Tateishi en Tom Van Den Abbeele wel stilaan een aantal transferpi­stes concreet. Dat is hoognodig, want zeven huurlingen vertrekken allicht voorgoed na de laatste thuismatch tegen Lokeren.

de STVV-kern met het oog op volgend seizoen een grondige metamorfos­e ondergaat, is wel duidelijk. Marc Brys zal ongetwijfe­ld nog zijn stempel willen drukken op de nieuwe samenstell­ing van de groep, maar hij is nog niet volop bezig met STVV. Eerst moeten de contracten nog onderteken­d worden en alles afgehandel­d worden met Beerschot Wilrijk.

STVV kan uiteraard niet wachten om een aantal transferpi­stes al concreet te maken. De huurlingen zullen na de laatste thuismatch tegen Lokeren allicht allemaal uit beeld verdwijnen. Huren past niet in de visie van DMM.com. Op drie van de gehuurde spelers is nochtans wel een aankoopopt­ie, maar die is erg duur. Op de Grieken Stelios Kitsiou en Charilaos Charisis bijvoorbee­ld, bedong STVV vorige zomer wel zo’n optie, maar die ligt in de buurt van 1,5 miljoen euro. Ook op Babacar Gueye is een aankoopmog­elijkheid. Maar dan spreken wel al over een bedrag dat ruim de 2 miljoen euro overschrij­dt. De club zal daar niet op ingaan, omdat de Senegelees weinig liet zien in het shirt van STVV.

Dan resten er verder nog Vetokele, Akpom, Acolatse en Goutas. Op hen is géén aankoopopt­ie. Zij zullen dan ook uit beeld verdwijnen. Tenzij Tateishi voor Akpom dan toch centen zou willen neertellen. STVV liet de speler al weten dat het graag langer wil samenwerke­n, maar een deal met Arsenal is twijfelach­tig. Bovendien staat Akpom in de belangstel­ling van grotere clubs in België en het buitenland. Naast de zeven huurlingen is er nog één speler die einde contract is bij STVV: Sergio Ayala. Hij kwam vorige zomer over van Valencia en tekende voor één seizoen met één seizoen optie. Hij speelde niet in de competitie, alleen in de beker. STVV lichtte de optie in zijn contract niet en dus is Ayala binnenkort een vrije speler.

 ?? FOTO PHN ?? STVV zou Akpom graag houden, maar een akkoord met Arsenal is twijfelach­tig.
FOTO PHN STVV zou Akpom graag houden, maar een akkoord met Arsenal is twijfelach­tig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium