Het Belang van Limburg

Paars-wit twijfelt aan toekomst Boeckx

-

Anderlecht maakt zich zorgen om Frank Boeckx (31). De herniables­sure van de doelman sleept aan. Zijn entourage panikeert nog niet, maar bij RSCA twijfelen ze toch om door te gaan met Boeckx als tweede doelman. Matz Sels (26) houden als nummer één blijft de toppriorit­eit.

De laatste wedstrijd van Frank Boeckx dateert al van 17 december, de 5-0-nederlaag op Club Brugge. Daarna kreeg de keeper weer last van de hernia waaraan hij vorige zomer geopereerd werd. Vijf maanden later traint Boeckx soms wel weer met de groep, maar de pijn speelt vaak op. Af en toe moet de ex-doelman van STVV zelfs nog pijnstille­rs nemen. “Het gaat op en af met Boeckx”, zei Hein Vanhaezebr­ouck vrijdag. “Of er schrik is voor het vervolg van zijn carrière? Op dit moment niet, maar we moeten voorzichti­g zijn.” In een gesprek met Boeckx gaf paars-wit aan dat het niet hun bedoeling is om hem weg te sturen. Hij is belangrijk voor de groepsDat sfeer en fit heeft hij zeker zijn waarde. Toch rijpt het idee om hem volgend seizoen als derde doelman te laten starten. Huidige derde doelman Boy de Jong is einde contract.

Een nieuwe operatie is uitgeslote­n, maar Boeckx liet zich met inspuiting­en behandelen bij de Duitse specialist Hans Wilhelm Muller Wohlfart. Ondertusse­n doet Anderlecht er alles aan om Newcastle-huurling Matz Sels langer aan boord te houden als eerste keeper. Marc Coucke zou liefst over twee weken al duidelijkh­eid hebben.

Topschutte­r Oekraïne

Anderlecht wil zich drastisch versterken. Zo staat de Argentijns­e goalgetter Facundo Ferreyra (27) op hun radar. De spits van Shakhtar Donetsk werd dit seizoen topschutte­r in Oekraïne met 21 goals in 29 wedstrijde­n. Ferreyra is in juni einde contract. Nog bij paarswit kreeg Chipciu de boodschap dat hij mag vertrekken. (bla, jug)

 ?? FOTO PHN ?? Frank Boeckx heeft last van een aanslepend­e herniables­sure.
FOTO PHN Frank Boeckx heeft last van een aanslepend­e herniables­sure.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium