Het Belang van Limburg

België elimineert bekerhoude­r Spanje

-

Het sprookje van de jonge Rode Duivels op het EK in Engeland blijft duren. De Belgische U17 schakelden in hun kwartfinal­e titelverde­diger Spanje uit met 2-1 en spelen donderdag de halve finale tegen Italië.

De Belgen kwamen in het Bescot Stadium in Walsall al na acht minuten op achterstan­d via een frommeldoe­lpunt van Baena Rodriguez - het eerste tegendoelp­unt nog maar van de Belgen op dit EK- en leken een vogel voor de kat. Maar na de rust toonden de troepen van bondscoach Thierry Siquet weerbaarhe­id en bogen ze de scheve situatie nog om.

Binnen de tien minuten na de aftrap stond er al 2-1 op het bord na het derde doelpunt van Yorbe Vertessen op dit tornooi en na een blunder van de Spaanse doelman. Die trapte het leer domweg tegen Jamie Yayi Mpie aan en zag de bal zo in eigen doel verdwijnen. Het sterke Belgische collectief hield vervolgens moeiteloos stand en van een Spaans slotoffens­ief was eigenlijk nooit sprake.

Van Genkse zijde maakte Siebe Vandermeul­en de partij vol op de rechtsacht­er, Elias Sierra deed hetzelfde centraal op het middenveld. Maarten Vandevoord­t bleef als reservedoe­lman op de bank.

Donderdag geven de jonge Duivels Italië partij in Rotherham. Het aanvangsuu­r van die confrontat­ie was gisteren nog niet bekend. De Azzurri versloegen in hun kwartfinal­e Zweden met 1-0. Ook in 2015 stootten de Belgische U17 al door tot de halve finale op het EK, dat werd toen hun eindstatio­n. Later dat jaar eindigden ze ook nog als derde op het WK in Chili.

 ?? FOTO REUTERS ?? Elias Sierra stond zijn mannetje op het middenveld tegen Spanje.
FOTO REUTERS Elias Sierra stond zijn mannetje op het middenveld tegen Spanje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium