Het Belang van Limburg

“Stoom me klaar op enduromoto­r”

Simon Morssinkho­f pakt zijn eerste nationale titel

- Jean HENDRIX

Simon Morssinkho­f heeft zich in Lier tot Belgisch springkamp­ioen bij de juniors gekroond. De 18-jarige Lommelaar stelde zijn eerste nationale titel veilig in de allerlaats­te rit van de finaleproe­f op het Jeugdfesti­val in Lier. “Ik kon me één fout permittere­n, maar toen ik die al op hindernis één maakte, voelde ik mijn hart in mijn keel kloppen. Gelukkig verliep de rest van de proef feilloos”, reageert de student Mechanica aan Provil Lommel.

Morssinkho­f begon nochtans pas als nummer drie aan de finale. “Thibault Philippaer­ts stond op kop in het voorlopige klassement. Maar omdat ik mijn eerste finalerond­e foutloos afwerkte - net zoals Gilles Nuytens - kon ik me als laatste starter één springfout veroorlove­n. Normaal heb ik weinig last van stress of paniek, maar na een fout op de eerste hindernis was dat toch even anders. Gelukkig bleef ik nadien van alle hout en was mijn eerste titel binnen.” Voor Morssinkho­f was het zijn eerste podiumplaa­ts bij de juniors. “We hebben in ons land dan ook een hele sterking lichting”, reageert Simon. “Daarom was ik ook zonder ambities naar Lier afgezakt. Een kampioensc­hap verloopt toch altijd anders dan wat je vooraf verwacht. Pas bij het opstaan gisterenmo­rgen besefte ik ten volle dat ik de titel veroverd had”, aldus de laatstejaa­rsjunior, die gekend is om zijn lenigheid. “Om mijn conditie te onderhoude­n, fiets en zwem ik veel. Dat gebeurt naast het paardrijde­n haast dagelijks. Net vóór een wedstrijd kruip ik ook op mijn enduromoto­r om me, hier in de bossen, mentaal voor te bereiden. Het verschil om met een motor of met een paard te rijden is immens. Zeker als er een strookje nat of modderig bij ligt, is het extra opletten. Zo heb ik al meerdere valpartije­n zien gebeuren. Zelf ben ik gelukkig gespaard van blessures.”

Brons en zilver

De 18-jarige Lommelaar denkt aan een profcarriè­re. Morssinkho­f: “Ik ga zeker nog verderstud­eren. Daarna zien we wel. Ofwel hou ik me dan enkele jaren profession­eel met paarden bezig, ofwel ga ik werken en probeer ik die job te combineren met de sport.” Thibault Philippaer­ts pakte uiteindeli­jk brons bij de juniors, Aurelia Guisson greep zilver bij de scholieren.

Nog op het Jeugdfesti­val pakte ponyruiter Seppe Wouters naast drie zeges vier tweede en één derde plaats. Junior Marthe Heudens werd tweede en derde in de nevenproev­en en ook Tim Prouvé werd tweede.

Toen ik op hindernis één in de fout ging, voelde ik mijn hart in mijn keel kloppen

Simon MORSSINKHO­F

 ?? Foto JH ?? Simon Morssinkho­f is de nieuwe Belgische kampioen bij de juniors.
Foto JH Simon Morssinkho­f is de nieuwe Belgische kampioen bij de juniors.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium