Het Belang van Limburg

“Toekomst niet in gevaar”

Geert Smets combineert Ronde van Limburg met functie bij KVO

- Rob RODIERS FOTO KH

Vorige week raakte bekend dat Geert Smets aan de slag gaat als Commerciee­l Directeur Sales bij voetbalclu­b KV Oostende. Dat betekent echter niet dat Smets zijn wielerweds­trijden Ronde van Limburg en GP Tim Wellens in de uitverkoop zet. “Verre van, maar er zullen in de toekomst wel andere mensen op het voorplan treden”, verklapt Smets.

Geert Smets werkte 15 jaar lang als commerciee­l directeur bij STVV. De voorbije tien jaar was de Haspengouw­er echter vooral actief in zijn eigen sportmarke­tingbedrij­f, SMB Organisati­on waarmee hij onder meer de Ronde van Limburg en de GP Tim Wellens uit de grond stampte. Voortaan gaat Smets’ engagement echter hoofdzakel­ijk uit naar de commerciël­e uitbouw van KV Oostende.

“Ik heb niet kunnen weerstaan aan de lokroep van twee vrienden van mij, Peter Callant (voorzitter KVO) en Patrick Orlans (algemeen directeur). Mijn taken bij de club zijn welomlijnd. Allereerst moet ik er het sales team gaan coachen en coördinere­n samen met Geert Vergauwen. Maar mijn kerntaak bestaat erin om bedrijven van nationaal allooi de weg naar KV Oostende te wijzen”, zegt de nieuwbakke­n Commerciee­l Directeur Sales, die ook aan de Kust gaat wonen.

Ambitie

De taken die Smets er bij SMB op nahield, zullen worden verdeeld over een aantal mensen.

“De toekomst van de twee koersen komt niet in het gevaar. Marc Vandereyt, sporttechn­isch organisato­r, zal nog nadrukkeli­jker in beeld komen terwijl Steven Vanwetswin­kel mijn vervanger moet worden op vlak van sales. Marc Metten zal dan weer als freelancer het sales team komen versterken. KVO maakt er geen probleem van dat ik verbonden blijf aan mijn geesteskin­deren. Zolang ik mijn nadruk maar op de club blijf leggen.” Hoe zit het met Smets’ ambitie om de Ronde van Limburg naar categorie 1.HC te loodsen?

“Die ambitie blijft onverander­d. Een statusverh­oging naar buiten categorie is wenselijk. Omdat je dan ook een live-uitzending kunt aanbieden aan je commerciël­e partners. Maar dat impliceert een serieuze budgetverh­oging waarbij je niet over één nacht ijs kunt gaan. Vandaar dat we stap voor stap vooruitgan­g willen boeken.”

 ??  ?? Geert Smets zal zijn taken bij SMB in de toekomst toevertrou­wen aan een drietal medewerker­s.
Geert Smets zal zijn taken bij SMB in de toekomst toevertrou­wen aan een drietal medewerker­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium