Het Belang van Limburg

Nu al volop WK-gekte in Runkst

Huis bekleed met alle vlaggen van deelnemend­e landen

- Dirk JACOBS

Voor Brigitte Valkeneers en Ronny Mondelaers uit de Spoorwegst­raat in Hasselt kan het wereldkamp­ioenschap voetbal niet snel genoeg beginnen. De afgelopen dagen hebben ze hun hele huis al ondergedom­peld in de WK-sfeer. “Dat doen we bij elk EK en WK”, lacht Ronny. “En als de Belgen niet meedoen? Dan vinden we iets anders uit. Zo hebben we ons huis een keer compleet oranje geverfd. En we hebben voor Holland gesupporte­rd toen.”

In het gewone voetballev­en is Brigitte fan van KRC Genk, Ronny is een die hard STVV-aanhanger. “Maar ruzie maken we nooit”, lachen ze. “Daarvoor zijn we te zeer voetbalfan. Sinds 15 jaar wonen we samen en vanaf dan hebben we elke keer iets anders gedaan. Nu hebben we de vlaggen van alle landen die meespelen op het WK gekocht, ergens in Nederland. Hier waren ze eigenlijk best moeilijk te vinden. Ook al omdat we exact dezelfde maten nodig hadden. Telkens er een land uitvalt, halen we die vlag weg. Zo komt stilaan een gigantisch­e Belgische vlag tevoorschi­jn. Het spreekt voor zich dat we die als allerlaats­te nodig zullen hebben als onze Rode Duivels de wereldbeke­r winnen. De Belgische driekleur zal natuurlijk ook elders te bewonderen zijn. En we zullen zelf in tricolore kleuren supportere­n.”

“Of we te vroeg zijn? Maar nee gij. Ga naar de winkel en je ziet toch ook overal volop reclame rond het WK? We moeten in België veel meer sfeer rond dat kampioensc­hap maken. Wij zijn er helemaal klaar voor en we hopen echt dat het hele land straks in een zinderende sfeer ondergedom­peld wordt. De voorbereid­ing heeft ons enkele avonden gekost en aan het uiteindeli­jke kunstwerk zijn twee weekends besteed. En nu maar hopen dat de Belgen het er straks goed van afbrengen. Al gaan we eerst nog vurig supportere­n voor Genk, dat zij volgend seizoen nog Europees voetbal zouden halen.”

Van elk land dat uitvalt halen we de vlag weg. Op het einde blijft dan alleen nog onze gigantisch­e driekleur over

Brigitte VALKENEERS en Ronny MONDELAERS

 ?? FOTO SERGE MIINTEN ?? Bij elk WK en EK doen Ronny en Brigitte iets speciaals met hun huis. Nu hebben ze alle vlaggen van de deelnemend­e landen opgehangen.
FOTO SERGE MIINTEN Bij elk WK en EK doen Ronny en Brigitte iets speciaals met hun huis. Nu hebben ze alle vlaggen van de deelnemend­e landen opgehangen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium