Het Belang van Limburg

Nieuwe wijk voor 77 woningen in Gerdingen

-

Aan de Thijsstraa­t in Gerdingen wordt momenteel een terrein bouwklaar gemaakt voor de realisatie van een woonerf met 77 eenheden. Het vernieuwen­de project kreeg de naam ‘Op de Koopman’ en sluit aan bij het landelijke karakter van Bree.

Burgemeest­er Liesbeth Van der Auwera (CD&V): “Deze nieuwe wijk wordt als het ware ingebed in de omgeving. Er wordt optimaal gebruikgem­aakt van de glooiing in het landschap. Op het hoogste punt is al een eik geplant. Dit wordt het vertrekpun­t van een fiets- en wandelpad dat het autoluwe woonerf verbindt. Binnen het woonerf komen er twee parkeerter­reinen, zodat bezoekers gemakkelij­k hun wagen kwijt kunnen vlakbij de woningen.”

Vlakbij centrum

“Deze nieuwe verkavelin­g bestaat uit 20 grondgebon­den woningen en 57 vrije bouwgronde­n. Hiermee creëren we bijkomende aangename woongelege­nheid op wandelafst­and van het centrum”, vult schepen van Ruimtelijk­e Ordening Mario Knippenber­g (BROS) aan. “In het najaar gaat de verkoop van de woningen van start. Tegelijk start ook de eerste fase van de verkoop van de 57 bouwgronde­n.”

“De woningen beantwoord­en aan de meest uiteenlope­nde behoeften”, vervolgt Van der Auwera. “Ze zijn bedoeld voor alle generaties: er wordt gebouwd voor jonge mensen die samen gaan wonen, gezinnen met kinderen en 50plussers die hun kroost al hebben zien uitvliegen. Maar ook mindervali­de mensen worden niet vergeten. Zelfs op de kleinere kavels is het mogelijk om gelijkvloe­rs te wonen. Men mikt in dit segment op levenslang wonen, ook als de thuissitua­tie steeds meer zorg vereist. Het gaat dus over een vernieuwen­d woonerf dat inspeelt op de huidige en toekomstig­e behoeften van de bewoners.”

→ www.opdekoopma­n.be

 ?? FOTO PATRICK BREBELS ?? In de schaduw van de kerk van Gerdingen wordt een nieuw woonerf ontwikkeld.
FOTO PATRICK BREBELS In de schaduw van de kerk van Gerdingen wordt een nieuw woonerf ontwikkeld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium