Het Belang van Limburg

Voetbalter­rein wordt paddock

Dongs Kamp breidt uit met inrijpiste

-

De voormalige voetbalter­reinen van Excelsior Ophoven zijn omgevormd tot een paddock. De ruitervere­niging Dongs Kamp legt naast de al bestaande wedstrijdp­iste nog een inrijpiste aan, waardoor de vereniging in één klap over terreinen van bijna 1,8 hectare beschikt.

Vier jaar geleden fuseerden de voetbalplo­egen van KFC Kinrooi, Excelsior Ophoven-Geistingen en Blauwvoet Kessenich tot FC Maasland waardoor het terrein in Ophoven vrijkwam. Er waren heel wat gegadigden voor de kantine maar toen de drie ruitervere­nigingen hun ideeën ontplooide­n, gaf het gemeentebe­stuur groen licht met een erfpachtco­ntract van 50 jaar. “Naast deze club huisvest het gebied ook nog chopperclu­b CCB Kessenich en kunnen twee carnavalsv­ereniginge­n en de Opelclub de kleedkamer­s als opslagruim­te gebruiken. Daarnaast kunnen de vrijwillig­ers van de voormalige voetbalplo­eg het kleine cafetaria als ontmoeting­splaats blijven gebruiken”, zeggen burgemeest­er Jo Brouns (CD&V) en schepen van Sport Ivo Vleeschouw­ers (sp.a). De vzw Dongs Kamp is een samenwerki­ng tussen drie ruitervere­nigingen, Ons Vermaak Molenbeers­el ’t Hasselt, KPV (Kinrooise paarden vrienden) en SintServat­ius Ophoven. “Wij hebben in 2014 de krachten gebundeld en staan sindsdien in voor het onderhoud en beheer van het ganse gebied, want naast de rijpiste beschikken wij ook over het grote cafetaria en het evenemente­nterrein van nog eens 2,4 ha. Dit gedeelte staat wel ter beschikkin­g van de alle Kinrooise vereniging­en, maar onze vzw kan prioritair tien data reserveren”, zegt secretaris Jan Van Eijgen.

Geen stofhinder

“Bij de start van de uitbating hebben wij een eb- en vloedpiste aangelegd, die toch wel uniek is in Vlaanderen. In heb begin hadden de buurtbewon­ers heel wat bekommerni­ssen rond stofhinder, maar deze piste is door zijn speciale manier van aanleg permanent vochtig zodat de sceptici snel overtuigd waren. Toen wij vorig jaar een jumping organiseer­den, kregen we de opmerking dat een inrijpiste ontbrak. Dus zijn we beginnen nadenken over een uitbreidin­g. Wij gaan er als bestuur prat op dat de leden geen lidgeld moeten betalen. De drie afzonderli­jke clubs storten jaarlijks een bedrag aan de overkoepel­ende vzw en daarnaast halen wij de inkomsten uit het verhuren van de pistes, de kantine en de organisati­e van een eetdag. Bovendien zijn wij aan geen enkele federatie verbonden en daarom kunnen wij wedstrijde­n organisere­n voor de LRV en de Kempische Regionale. In plaats van elk jaar op nieuw op zoek te moeten gaan naar weilanden om de wedstrijde­n te organisere­n, beschikken wij nu over een grote, moderne accommodat­ie die, zonder overlast voor de buurt, jumping- en dressuurru­iters kan ontvangen.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? De vzw Dongs Kamp verenigt drie ruiterclub­s en organiseer­t wedstrijde­n op haar eigen terreinen in Ophoven.
FOTO RAYMOND LEMMENS De vzw Dongs Kamp verenigt drie ruiterclub­s en organiseer­t wedstrijde­n op haar eigen terreinen in Ophoven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium