Het Belang van Limburg

Bieke Ilegems en Erik Goossens kruipen achter het fornuis

- Tom VETS

Na ‘Dansdate’ – gewonnen – en ‘Boxing Stars’ – verloren – laten Bieke Ilegems en Erik Goossens zich opnieuw van hun meest veelzijdig­e kant zien in ‘2 Sterren Restaurant’. Even de puntjes op de i: ‘2 Sterren Restaurant’ verwijst naar de bekende sterren die in dit programma een restaurant moeten runnen, niet naar het astronomis­ch hoge niveau dat ze in hun restaurant moeten halen. Vier bekende duo’s runnen elk een restaurant dat twee dagen open blijft, waarop twee duo’s de finale spelen voor de eer. Bieke Ilegems (47) en Erik Goossens (50) zijn het enige koppel in het rijtje, na deelnames aan ‘Dansdate’ en ‘Boxing Stars’. “Bij dat dansen en boksen hadden we niks te verliezen, nu betalen de mensen in ons restaurant wel telkens zeventig euro voor een diner. Dat is een toch een groot verschil. Het is nog zwaarder geworden dan we op voorhand hadden gevreesd.”

Problemen

Er doken al snel problemen op waar Bieke en Erik niet op gerekend hadden: “Wij boden kleine hapjes aan in ons restaurant, maar de tafels bleken te klein om al die schaaltjes op te zetten. We kwamen ook pas ter plaatse te weten dat het pand drie verdieping­en telde. Het was onmogelijk om het overzicht te bewaren en de vele trappen waren een hel, zelfs voor het getrainde personeel. Maar we hebben de fase van de paniek gewoon overgeslag­en. In het echte leven gaat geen enkele weldenkend­e kok meteen voor tweehonder­d mensen eten maken, zonder dat op voorhand te testen. Het was een instant zoektocht naar oplossinge­n.” Volgens Erik was het moeilijk om van de klanten een objectieve beoordelin­g te krijgen. “Sommigen kwamen eten omdat ze ons gewoon live aan het werk wilden zien en waren al blij dat ze er zaten. Voor die mensen konden we haast niks fout doen. Anderen zag ik denken: ‘Allez, nu gaan die BV’tjes ook al koken.’ (lacht) Maar ik denk wel dat iedereen oprecht tevreden was.”

Laatste uitdaging

Voor het koppel is het nu wel even gedaan met uitdaginge­n op televisie: “De mensen beseffen niet wat we ondertusse­n allemaal geweigerd hebben. Programma’s à la ‘Expeditie Robinson’, daar doen we echt niet aan mee. Dit was de apotheose van wat we aankunnen. Wat niet uitsluit dat we ooit nog een tv-programma zullen maken. Maar uitdaginge­n en spelletjes: voorlopig is dat gedaan.”

→ 2 Sterren Restaurant, VTM, 20.35 uur

 ?? FOTO VTM ?? Bieke en Erik op kookworksh­op bij Sergio Herman (links), een kritische coach.
FOTO VTM Bieke en Erik op kookworksh­op bij Sergio Herman (links), een kritische coach.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium