Het Belang van Limburg

“Mollema felicitere­n met naam van zoon”

-

Ciao Tim. Heb je een beetje kunnen bijslapen tijdens de rustdag?

“Ik heb alleszins geen wekker gezet. In Monaco ben ik altijd om 7 uur uit de veren, in deze Giro om 8 en gisterenoc­htend was het 9 uur. In de namiddag ben ik opnieuw onder de lakens gekropen voor een tweetal uren. Hopelijk pluk ik daar vandaag

of morgen de vruchten van.”

Koester je opnieuw zegeplanne­n die twee dagen?

“Ik zal moeten kiezen. Wat meer met mijn verstand koersen ook. Doelgerich­ter zijn kortom. De finale van woensdag lijkt op die uit rit 4, die ik wist te winnen. Maar ik heb al gemerkt dat winnen van een volledig peloton moeilijker is dan de beste zijn na een ontsnappin­g. Meegaan en kijken waar het schip strandt - zoals ik zondag deed - is echter geen optie meer.”

Omdat je spaarzaam moet zijn op je benen?

“Correct. Mijn benen voelen aan alsof ik al drie weken gekoerst heb. De opeenvolgi­ng van de ritten en de vele en lange transfers laat zijn sporen na. Neem nu de zondagrit: 225 km in het zadel, vervolgens met een skigondel naar het dal waar ons een busrit van 150 km naar het hotel wachtte… Logisch dat iedereen naar die rustdag snakte.”

Ook al omdat die eerste rustdag er eigenlijk geen was. Intussen staat startplaat­s Jeruzalem in rep en roer.

“Dat heb ik meegekrege­n, ja. Het was natuurlijk vooraf geweten dat we op een ongewone plek zouden starten. Maar als je eenmaal ter plaatse bent geweest, komt het nieuws toch met meer impact binnen, merk ik bij mezelf.”

Mogen we stellen dat Chris Froome uitgeteld is voor Girowinst?

“Het zwaarste moet nog komen. Ik zou de Brit nog niet afschrijve­n.”

Collega Bauke Mollema werd gisteren vader van een derde zoon.

“En het kind heeft een mooie naam gekregen (lacht): Tim. Ik moet Bauke, de volgende keer dat ik ‘m zie, felicitere­n met zijn goede keuze. Sympathiek­e gast en vlotte babbelaar trouwens, Bauke. Dat mocht ik ervaren toen ik hem op training, net buiten Monaco, eens tegenkwam en we samen onze training verder afwerkten.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium