Het Belang van Limburg

“Dit is bier voor na het sporten”

AB InBev lanceert pils met minder calorieën

- Doordrinke­r

LEUVEN - AB InBev wil een nieuw doelpublie­k aanboren met een nieuwe pils die minder calorieën telt. Voor ‘Pure Blonde’ haalde de brouwer de mosterd in Australië, waar AB InBev een gelijknami­g bier in de portefeuil­le heeft. Pure Blonde komt er als apart merk. Omdat het werd ontwikkeld door de mensen van het populaire pilsbier Jupiler, krijgt het een steuntje via de toevoeging ‘by Jupiler’.

AB InBev heeft al een gelijknami­g calorie-armer bier in Australië, met een gelijkaard­ige layout. “Dat design heeft inspiratie geleverd”, zegt Hasselaar JeanJacque­s Velkeniers, topman West-Europa bij AB InBev. Pure Blonde heeft een lager alcoholgeh­alte (3,5%) en telt volgens de brouwer 50 procent minder calorieën dan de gemiddelde Belgische pils. Het bier is het resultaat van een langer brouwproce­s en van een andere giststam dan die van Jupiler, een die beter de suikers omzet, legt Velkeniers uit. Bij de voorstelli­ng donderdag klonk het dat het bier zich richt tot de Belg met een actieve levensstij­l, kortweg de pils voor na het sporten. Pure Blonde is lichter en een betere doordrinke­r, heet dat.

AB InBev wil al langer meer alternatie­ven aanbieden voor meer consumptie­momenten. De algemene bierconsum­ptie daalt, en zeker die van pils. Verschille­nde brouwers richten daarom steeds meer hun pijlen op alcoholvri­j of alcoholarm bier. Pure Blonde komt enkel op de Belgische markt, naast het bestaande Jupiler-gamma dat onder meer een pils met lager alcoholgeh­alte bevat. De brouwer vreest niet dat Pure Blonde op de verkoop van de Jupilermer­ken zal wegen. Het bier wordt in eerste instantie in Leuven gebrouwen en niet in Jupille.

Voor het design heeft een Australisc­h bier inspiratie gegeven

Jean-Jacques VELKENIERS

 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL
 ??  ?? Jean-Jacques Velkeniers, de Hasseltse topman West-Europa bij AB InBev.
Jean-Jacques Velkeniers, de Hasseltse topman West-Europa bij AB InBev.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium