Het Belang van Limburg

“Allebei toppers in hun vak”

Kanaries nemen afscheid van physical coach Eddie Rob en T2 Chris O’Loughlin

- Gunter SCHOOFS

Vandaag staat voor STVV de laatste training van het seizoen op het programma. Morgen volgt nog de match tegen Lokeren, nadien kunnen de Kanaries genieten van vakantie. Gisteren vond al een sober afscheidsf­eestje plaats. Bij de spelers die blijven, smaakt het vertrek van enkele stafleden zuur. “Niet alleen Jonas De Roeck, ook assistent Chris O’Loughlin en physical coach Eddie Rob zullen we fel missen”, klinkt het.

De Kanaries legden donderdag de laatste centen uit de spelerskas samen voor pizza’s en een glaasje cava. Op die manier was er een klein afscheidsf­eestje op het oefencompl­ex. Een emotionele bedoening werd het niet, maar de spelers die blijven, kijken niet uit naar het vertrek van coach Jonas De Roeck en enkele andere stafleden. Of keeperstra­iner Jos Beckx nog een rol krijgt binnen de club is niet helemaal duidelijk. Voor assistent Chris O’Loughlin en physical coach Eddie Rob, die door de jaren heen een geelblauw hart kregen, zit het STVV-avontuur er sowieso op. Marc Brys brengt Bart Van Lancker, de physical coach van Beerschot, mee. Issame Charaï wordt T2. O’Loughlin blijft wel in de buurt van Sint-Truiden wonen, een terugkeer naar Ierland ziet hij niet zitten. Mogelijk gaat hij elders in België aan de slag. “De club gaat hun knowhow enorm missen”, weet Casper De Norre. “Ik debuteerde twee seizoenen geleden in eerste klasse onder O’Loughlin. Bovendien was het zijn idee om mij begin dit seizoen als linksback op te stellen tegen Standard. Chris heeft altijd met hart en ziel voor STVV gewerkt. Hij is goedlachs en heeft een luisterend oor. Kortom: een prettige man om mee samen te werken.” “Chris O’Loughlin en Eddie Rob zijn allebei toppers in hun vak”, pikt aanvoerder Steven De Petter in. “Ik heb één jaar met Chris gewerkt. Ik voelde meteen dat hij een band had met deze club. Hij beschouwde zijn werk niet zomaar als een job. Hij trok zich het reilen en zeilen van de club op alle manieren aan. Hij wou altijd het beste voor STVV en kwam met iedereen goed overeen. Jong en oud. Op training pakte hij het soms met een kwinkslag aan, maar legde hij de lat steeds erg hoog.”

Loopoefeni­ngen onder Rob

Ook van physical coach Eddie Rob neemt de club na dit weekend afscheid. “Op Eddie hebben we dikwijls gevloekt”, lacht De Norre. “Omdat hij ons weer maar eens loopoefeni­ngen voorschote­lde. Maar hij heeft ons veel sterker gemaakt. Hij was zo profession­eel met zijn vak bezig dat iedereen er wel bij vaarde.” “Eddie is inderdaad enorm begaan met zijn job”, bevestigt De Petter. “Hij stak ontzettend veel tijd in het fysieke werk en het opmeten van waarden. Dat hield hij bij in een zelfontwik­keld systeem. Hij dwong op een natuurlijk­e manier gezag af en kreeg daardoor veel respect. Zowel O’Loughlin als Rob zullen hun draai nog verder vinden in het voetbal”, besluit De Petter.

De club gaat hun knowhow enorm missen. Ik debuteerde onder O’Loughlin in eerste klasse en het was zijn idee om mij als linksback op te stellen

Casper DE NORRE

Legear twijfelach­tig -

Naast Sascha Kotysch trainde ook Jonathan Legear gisteren niet. Het duo raakt allicht niet speelklaar voor Lokeren.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Eddie Rob en Chris O’Loughlin zeggen Stayen na de wedstrijd tegen Lokeren vaarwel.
FOTO DICK DEMEY Eddie Rob en Chris O’Loughlin zeggen Stayen na de wedstrijd tegen Lokeren vaarwel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium