Het Belang van Limburg

“Heb me verstopt achter een haag”

-

Ciao Tim! Het begrip ‘snipperdag’ staat blijkbaar niet in jouw woordenboe­k?

“Het was niet de bedoeling. We gingen vol voor een massasprin­t, maar door het slechte weer was het peloton in stukken geslagen. Onze sprinter was niet mee en dus ging ik in de aanval op 20 kilometer. Ik rekende erop dat het peloton voorzichti­g zou rijden door de nattigheid en dat ik voorop kon blijven. Niet dus.”

Heb je dan geen schrik om onderuit te gaan, in volle inspanning?

“Neen, in die omstandigh­eden rijd ik liever alleen of in een klein groepje. Ik vertrouw mijn collega’s in het peloton niet erg. In het midden van het pak rijden, is absoluut niet aangenaam op natte wegen, dus mijn demarrage was meteen ook een sprong naar meer veiligheid.”

Je bent al flink in beeld geweest deze Giro. De Tour heeft een prijs van de strijdlust, de Giro niet echt.

“Er is wel een premie voor de meeste kilometers in de aanval, maar daar maak ik geen kans op. Ik verschijn meestal op einde van de rit in de spits.”

Je hebt je nog niet verstopt... maar er bereiken ons geruchten over ‘verstopper­tje spelen’ in rit 8. Vertel?

“Dat klopt. Adam Hansen en ik waren in die rit bezig aan een zinloze achtervolg­ing op de koplopers, want we kwamen geen seconde dichter. We hadden ook geen zin om ons zomaar te laten inlopen, want dat is een beetje gezichtsve­rlies. Dus kropen we op een parkeerpla­ats achter een haag en we lieten het peloton passeren. Daarna beenden we de groep weer bij en reden vlotjes naar voren. Verrassing alom natuurlijk toen we plots van achteruit opdoken in plaats van vooraan.”(lacht)

Geen waarschuwi­ng gekregen van de koersdirec­tie?

“Nee, niets gehoord. Straffer nog. Meteen na de koers hoorden we verhalen over vroeger, waar iets gelijkaard­igs gebeurde. Een chasse patate, geen zin hebben om ingelopen te worden en dus... reden ze gewoon in tegengeste­lde richting het peloton tegemoet. Dat is nog een niveau hoger en dat zie ik in de 21ste eeuw niet meteen gebeuren.” (lacht)

 ??  ?? Dagelijks telefonere­n we met Tim Wellens. De Truienaar die twee jaar geleden de bergetappe naar Roccaraso won, beantwoord­t onomwonden ons spervuur van vragen.
Dagelijks telefonere­n we met Tim Wellens. De Truienaar die twee jaar geleden de bergetappe naar Roccaraso won, beantwoord­t onomwonden ons spervuur van vragen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium