Het Belang van Limburg

Fumprock schenkt 3.000 euro aan Ambulancew­ens

-

Fumprock heeft maar liefst 3.000 euro opgebracht voor Ambulancew­ens. Het rockfestiv­al in Diepenbeek vond plaats op zaterdag 17 februari en was helemaal uitverkoch­t. Het is het hoogste bedrag in de drie jaar dat de rockbenefi­et bestaat.

“Het is een fantastisc­h bedrag”, zeggen Miet en Jan Schraepen van Ambulancew­ens. “We hebben pas geïnvestee­rd in een nieuwe kinderambu­lance en dus komt dit geld goed van pas.” Ook de organisato­ren van Fumprock zijn zeer tevreden. “Dit hebben we te danken aan onze fantastisc­he medewerker­s, de steun vansponsor­s en natuurlijk de muziekfans uit Diepenbeek en omstreken. Het is ook straf dat we dit jaar de steun kregen van bekendere bands als Belgian Asociality en King Hiss. We blijven natuurlijk een festival dat lokaal muziektale­nt in de kijker wil zetten, maar we gaan zeker proberen om in 2019 op de ingeslagen weg verder te gaan. We zijn al volop bezig met het aanspreken van bands voor onze editie in 2019.”

Fumprock was dit jaar ook een afvalarm festival. “Dankzij de samenwerki­ng met Bionerga konden we onze biologisch afbreekbar­e bekers laten verwerken tot compost. De helft van de compost hebben we geschonken aan Zorgboerde­rij De Akkerboom uit Peer. De rest delen we uit aan onze festivalga­ngers. Het is de bedoeling dat er ook prei mee wordt geteeld. Dat is namelijk het logo van ons festival. De slogan ‘Rockfestiv­al Vur de Poor’ verwijst naar het legendaris­ch verhaal met de Diepenbeek­se volksheld Fump in de hoofdrol. Zijn prei werd groeide zo hard dat hij er zijn fiets tegen kon parkeren. “Met een beetje geluk hebben we volgend jaar dus een nieuwe fietsensta­lling voor het festival”, lachen de organisato­ren.

→ Wie nog een gratis zak Fumprock-compost wil, kan die bestellen via fumprock@gmail.com zolang de voorraad strekt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium