Het Belang van Limburg

“Afronden met derde Belgische titel”

Sarina Leenen zet punt achter haar carrière

- Ivo KWANTEN

Met een duidelijke 24-30-zege op het veld van Initia Hasselt heeft handbalclu­b Sint-Truiden een optie genomen op een derde Belgische titel. “Als het van mij afhangt wordt dit de laatste wedstrijd van het seizoen en de laatste uit mijn carrière”, klinkt Sarina Leenen zeer overtuigen­d.

Leenen eiste in het eerste duel tegen Hasselt met elf doelpunten en een resem assists een absolute hoofdrol op. “Heel blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen”, gaat Leenen verder. "En opgelucht dat ik weinig last ondervond van de enkelbless­ure die ik opliep in de bekerfinal­e. Nog één keer knallen en dan is het voorbij."

Ontgoochel­ing

Na de verloren bekerfinal­e tegen Visé in Heist op den Berg in 2014 zette Leenen een eerste keer een punt achter haar carrière. “Een finale die ik eigenlijk niet had mogen spelen”, herinnert Sarina zich nog heel goed. “Ik was geschorst maar lapte de sanctie aan mijn laars. Die bekerfinal­e was mijn laatste wedstrijd en moest één van de hoogtepunt­en uit mijn carrière worden. Uiteindeli­jk werd het dat niet. Het was één van de grootste ontgoochel­ingen uit mijn handballoo­pbaan. Het heeft even geduurd om die nederlaag een plaats te kunnen geven. Meer nog, het heeft in 2016 mee de doorslag gegeven in de beslissing om aan een comeback te timmeren. Niet evident na een bevalling.”

Dat het tweede afscheid definitief wordt, weet Leenen zeker. “Honderd procent. Ik word in augustus 35 jaar en heb andere prioriteit­en. Maar heerlijk om te kunnen afronden met een dubbelslag. Wie weet zie je me ooit terug als coach. Ik doe dat ontzettend graag maar de eerstvolge­nde jaren zeker niet. Ik wil er nu zijn voor mijn gezin en ook de avonddiens­ten op het werk dwingen me om af te haken. Met drie Belgische titels en twee eindzeges in de beker van België is de cirkel rond."

Hakka

De bekerzege tegen Hasselt werd gevierd met een Truiense Hakka. Die ongetwijfe­ld opnieuw getoond zal worden bij winst zaterdag.

“De Truiense Hakka heeft het nieuws gehaald. Als de supporters ook nog mee willen dan wordt het helemaal te gek.”

Speelster van het jaar

Op 8 juni worden in Sint-Truiden de trofeeën voor speler en speelster van het jaar uitgereikt waar Leenen zeker tot de kanshebber­s behoort.

“Dat is waar maar ik lig er niet wakker van. Een individuel­e trofee staat mooi op je cv maar handbal is een ploegsport en het draait om kampioensc­happen en bekers. Ik ben heel blij met wat we de afgelopen jaren als team hebben neergezet.” Zaterdag 18u: Sint-Truiden-Hasselt (finale play-offs vrouwen)

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Sarina Leenen speelt tegen Hasselt de laatste wedstrijd uit haar handbalcar­rière.
FOTO TOM PALMAERS Sarina Leenen speelt tegen Hasselt de laatste wedstrijd uit haar handbalcar­rière.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium