Het Belang van Limburg

“Moeilijk seizoen gehad”

Sacha Massot ontvangt vanavond Limburg United

- Johnny PEETERS

Hubo Limburg United sluit dit weekend de reguliere competitie af met een back-to-back tegen Luik. Voor beide ploegen hebben deze wedstrijde­n geen belang meer voor het eindklasse­ment. Assistent-coach van Luik Sacha Massot hoopt hiervan gebruik te maken om zijn spelers te motiveren voor volgend seizoen. Limburg United moet mogelijk tot maandag wachten om zijn tegenstand­er in de play-offs te kennen: Antwerp, Charleroi of Aalst.

Ben je ondanks die negende plaats tevreden over dit seizoen met Luik?

Massot: “Als je naar ons kleine budget kijkt en we kunnen Leuven achter ons houden, hebben we het zo slecht nog niet gedaan. Misschien hadden we het beter kunnen doen, maar het was een moeilijk seizoen. Na een goede start verloren we Tyler Larson aan het Italiaanse Varese. Dat haalde het evenwicht uit de ploeg. Als je in een negatieve spiraal terecht komt, wordt het moeilijk om de beste spelers te kunnen houden. Maar als je spelers kunt afleveren aan buitenland­se ploegen van dat niveau, mag je stellen dat je heel goed gerekrutee­rd hebt. Je merkt dat bijvoorbee­ld ook aan Terry Deroover. Een groot verschil met zijn seizoen vorig jaar in Willebroek.”

Je heb de ploeg zelf ook drie wedstrijde­n moeten depanneren als speler.

Massot: “Dat was een noodoploss­ing maar financieel ook de beste oplossing voor de club. Voor mij was het wel heel speciaal om opnieuw op dit niveau te spelen nadat ik dat vroeger 15 jaar heb gedaan. Wat vooral fijn was waren de positieve reacties van de medespeler­s.”

Hoe pak je die twee wedstrijde­n van dit weekend aan die geen belang meer hebben voor het klassement?

Massot: “We proberen het seizoen goed af te sluiten en de supporters te verwennen. Daarnaast is het een kans om de spelers te motiveren voor volgend seizoen. Voor Limburg United zal dit heel anders zijn. Hun focus zal al volledig op de play-offs liggen en ze zullen zeker proberen de competitie goed te eindigen.”

Ook volgend seizoen zal je opnieuw gaan basketten. Maar wel in eerste provincial­e in Waremme, samen met je broer Dimitri.

Massot: “Ik woon hier in Waremme omdat mijn vrouw van hier afkomstig is. De club had mij gevraagd om te helpen in de jeugdwerki­ng. De nieuwe voorzitter wil ook zo snel mogelijk stijgen naar derde nationale. Daarom zullen we hun gaan helpen om die promotie af te dwingen.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium