Het Belang van Limburg

Na beloften- ook landstitel?

T2 Christian Poismans acht Hasselt niet kansloos tegen kampioen

- Jo TREKELS

In een seizoen waarin hij - mits overdrijvi­ng - bijna ‘halveerde’ (zie kader) kan T2 Christian Poismans van Gelko Hasselt een dubbelslag slaan. De kampioenst­itel met de beloften hoopt hij over te doen met de fanions. Dan moet in de play-off-finale wel superfavor­iet Halle-Gooik voor de bijl. Vanavond staat match één op het programma in de Alverberg.

Hasselt plaatste zich voor deze finale ten koste van Antwerpen, dat door schorsinge­n moeiteloos enkele sterke beloften inpaste. En toch… Het was Hasselt dat onlangs de titel bij de U21 vierde. “Ik denk dat Antwerpen de laatste vijftien jaar beloftenka­mpioen werd”, grijnst de legeradjud­ant. “Deze titel doet me dus zeker plezier. Maar het is de verdienste van de spelers, die hard werkten.” Even bescheiden reageert Poismans (51) als we hem erop wijzen dat hij in zes jaar als keeperstra­iner met Pietro Benetti (Houthalen), Bram Meyers (Eisden-Dorp en straks Malle-Beerse) en Dries Lahraoui al drie eersteklas­sekeepers vormde. Opnieuw: “hun verdienste”. Sinds anderhalf jaar is hij ook T2 en teammanage­r. “Maar volgend seizoen niet langer T2”, vertelt Poismans, die blijft ondanks een aanbod om elders T1 te worden. “Ik wil weer meer tijd voor de keepers. De laatste weken heb ik me wat meer om Dries bekommerd en is hij zijn dipje te boven. Ik heb nooit aan hem getwijfeld. Ik zal het altijd voor mijn keepers opnemen, maar ben ook streng.”

Zelf was Poismans ook een prima doelman, met gloriejare­n bij Mannschaft Bilzen, Sint-Truiden en Koninksem en een vijftienta­l caps voor de nationale ploeg. Hij weet hoe belangrijk een keeper is én schat die van Halle-Gooik, Xuxha Zaramello, hoog in. “Al denk ik niet dat de spelers van Halle-Gooik per se beter zijn”, stipt hij aan. “Ze hebben wel meer middelen, ervaring, een bredere kern én ze trainen elke dag. Knap, want het is niet evident om in België als profploeg te werken.”

Underdog

Zaramello, Leo, Grello, De Bail, Leitao, Gonzalo, Fernandao… Het is duidelijk wie favoriet is in deze finale, die gespeeld wordt volgens het best of 3-principe. Hasselt opent vanavond thuis. Vrijdag 25 mei (en eventueel maandag 28 mei) wordt in Halle gespeeld. “We verloren al vier keer tegen hen - in de Supercup, twee keer in de competitie en in de beker - en toch zijn we niet kansloos. Futsal gaat om details. Zo kwamen we nooit op voorsprong. Stunten kan, als we onze thuismatch winnen. We hebben lessen geleerd en een nieuw strijdplan klaar. De druk ligt bij hen. Niemand geloofde dat we Antwerpen zouden uitschakel­en. Ons seizoen is al geslaagd.” Vanavond 21.15u: Gelko Hasselt - FT Antwerpen (finale play-offs match 1)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium