Het Belang van Limburg

“Fouten vakkundig afgestraft”

Lommel en Knokke houden titelstrij­d levend

- Piet DINGENS

Lommel klopte gisteren Dessel met 3-0 en kan zondag in eigen huis met Knokke uitvechten wie de kampioenst­itel aan zijn palmares mag toevoegen. Vermijl en Sula (2x) waren voor SK de schutters van dienst.

Na het verlies in Dessel roteerde Tom Van Imschoot weer stevig in zijn ploeg. Voor de geblesseer­de Vermeiren kwam Sula aan de aftrap. Scheelen, Brebels en De Bruyn werden vervangen door Gaethofs, Henkens en Valcke. Maar de eerste helft verliep niet zoals de coach van Lommel het gehoopt had. “In tegenstell­ing tot zondag waren we nu niet dominant”, klonk het op de persbabbel. “Wij weten natuurlijk dat Dessel een goede ploeg heeft en we hadden veel moeite met de jongens die slim tussen de lijnen liepen. Ze lieten ons ook geregeld achter de bal lopen. Gelukkig was er die klasseflit­s van Robin (Henkens, nvdr.) en Laurens (Vermijl, nvdr.), waardoor we toch met een gevleide voorsprong de rust in konden.”

Dekkingsfo­ut

Henkens stuurde pocketaanv­aller Vermijl inderdaad knap in het straatje. Die kapte keeper Kustermans uit en legde de 1-0 flegmatiek in het mandje. Dessel reageerde met een naast zoevende kanonskoge­l van Smet en trok met de pauze in zicht nog een paar keer gevaarlijk aan de bel. Eerst vlamde Baeten na een mooie combinatie op de vuisten van Clepkens. Even later moest Swers zijn geslagen doelman op de lijn assisteren, na een voetzoeker van Smet. Dessel-coach Witters: “Wij waren tot dan zeker niet de mindere van Lommel, integendee­l. Maar onze eerste dekkingsfo­ut werd vakkundig afgestraft en op het uur de tweede ook. Toen keken we tegen een 2-0 achterstan­d aan en was de wedstrijd gespeeld.”

Blunderend­e doelman

De anders zo secure Kustermans ging hierbij zeker niet vrijuit. Het schot waarmee Sula de score verdubbeld­e leek houdbaar: 2-0. En het kon nog erger voor de bezoekende doelman, want nadien verslikte hij zich in de onvermijdb­are Sula, die de terecht toegekende elfmeter in twee tijden omzette: 3-0. Van Imschoot: “Na ons tweede doelpunt liep het allemaal veel vlotter. Ook dat wisten we. Want Dessel had toen al veel gegeven. Zo konden we de wedstrijd toch nog op een goede manier uitspelen en vertrouwen tanken voor het duel met Knokke.”

LOMMEL: Clepkens, Swers, Neven, Santermans, Cauwenberg, Gueroui, Henkens, Gaethofs, Vermijl (67’ De Bruyn), Valcke (77’ Scheelen), Sula (79’ Azevedo). DESSEL: Kustermans, Smet, Lenaerts, Haagen, Vosters, Baeten, Tilburgs, Gerits, Janssens, Vansimpsen, Yagan (81’ Rosario). DOELPUNTEN: 16’ Vermijl 1-0, 60’ Sula 2-0, 77’ Sula 3-0 (strafschop).

GELE KAARTEN: Tilburgs, Gueroui, Swers, Smet, Haagen.

SCHEIDSREC­HTER: Lagaert. TOESCHOUWE­RS: 1000.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Din Sula (links) legde twee treffers in het mandje.
FOTO DICK DEMEY Din Sula (links) legde twee treffers in het mandje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium