Het Belang van Limburg

Strijd in finales beker barst los

-

Zondag om 15.30 uur spelen KRC Genk Ladies C en DV Bilzen A de Limburgse A-bekerfinal­e. In de B-finale staan Louwel B en KFC Hamont 99 tegenover elkaar op de terreinen van HO Molenbeers­el. Nadat Genk kampioen geworden is in tweede provincial­e en Bilzen net de titel gemist heeft in eerste verwachten we een zeer spannende finale.

A-BEKER

De vrouwen van KRC Genk Ladies C van trainer Alain Pereira Battista werden oververdie­nd kampioen in tweede provincial­e in hun eerste jaar. Maar ook in de beker legden ze een knap parcours af. Zonder twijfel een stevige tegenstand­er dus. Maar de Bilzerse voorzitter Geert Vandebosch wil toch ook een prijs pakken dit seizoen. “Na de titel nipt gemist te hebben, gaan we voluit voor winst in deze beker. Bovendien zien we deze finale als mogelijkhe­id om hopelijk een derde elftal in het leven te roepen.”

B-BEKER

In de B-beker mag trainer Claude Streber van KFC Hamont 99 aan de bak: “Na een kampioensc­hap waar we de dalersrond­e moesten spelen, maar ons vlot konden redden, willen we voor de verrassing zorgen. Natuurlijk willen we met de beker naar huis gaan, maar ik zie een sterke tegenstrev­er in Louwel B. Het wordt alleszins een gelijke strijd”, is Streber realistisc­h. “We hebben getraind op strafschop­pen, het moest maar eens nodig zijn...” Voor kapitein Sofie Baeten kan het dit weekend dubbel feest zijn. Zij is genomineer­d voor het Gala van de Provinciaa­l voetballer van het jaar. “Wij duimen vanavond uiteraard ook voor Sofie”, besluit trainer Streber.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium