Het Belang van Limburg

“Zien wel waar ik uitkom”

Rani Rosius met snelste chrono op deelnemers­lijst in Vlaamse titelstrij­d

- Jacky STIJVEN

Zaterdag trekken heel wat Limburgse atleten naar Deinze voor de Vlaamse pistekampi­oenschappe­n alle categorieë­n. Eerstejaar­sjuniore Rani Rosius ontpopte zich tot een van de revelaties van de eerste seizoenswe­ken. Met haar persoonlij­k record van 11.90 topt de 18-jarige Genkse zelfs de deelnemers­lijst van de 100m.

Van 12.11 in 2017 ging het de voorbije weken naar 12.06 en 12.03 en vorige zaterdag op de interclub zelfs naar 11.90. Bovendien deed Rani Rosius in de 200m met 24.56 bijna een seconde van haar besttijd (25.42) van vorige zomer af. Een bijzonder grote sprong voorwaarts.

“Daar ben ik heel blij mee. Mijn opa is mijn grootste fan. Hij had voorspeld dat ik in de 100m snel onder de 12 seconden zou duiken. En dat is uitgekomen”, vertelt de 18-jarige AVT’ster uit Boxberghei­de.

Met 11.90 staat ze in de 100m helemaal bovenaan de deelnemers­lijst van de Vlaamse kampioensc­happen. Maar dat doet haar niet zweven. Wel integendee­l.

“Ik ben er helemaal niet mee bezig dat ik zaterdag met de snelste 100m-chrono start. Hadden ze het me op training niet gezegd, ik zou het niet geweten hebben. Ik wil vooral goed uit de startblokk­en schieten en een goede wedstrijd lopen. En dan zien we wel waar ik uitkom. Het hoofddoel van deze zomer is het BK voor juniors in september.”

Nog veel marge

Trainer Johan Baerts is niet verbaasd over de progressie van zijn poulain. “Helemaal in de lijn van mijn verwachtin­gen. We hebben in de voorbereid­ing iets meer kracht gedaan, maar nog niet op volume gewerkt. Ze heeft nog veel marge. Rani is een competitie­beest. Als het moet, staat ze er. En als ze goed is, kan ze de pannen van het dak lopen. Ik zie haar dit zomerseizo­en nog richting 11.80 opschuiven”, analyseert Baerts. “We laten Rani rustig groeien. Pas over twee jaar moet ze er echt staan. Loopt ze dan rond de 11.60, dan ligt de weg open naar nóg snellere chrono’s.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium