Het Belang van Limburg

Florina wordt Happyland

-

De gebouwen van het voormalige tuincentru­m Florina krijgen een nieuwe bestemming. Happyland opent er weldra een nieuwe vestiging, goed voor vijftien nieuwe arbeidspla­atsen. Midden augustus hoopt de directie de eerste klanten te ontvangen.

De gebouwen van Florina deden de jongste maanden dienst als outlet van een meubelfabr­ikant, maar dagelijkse bedrijvigh­eid was er al enkele jaren niet meer. Nu komt daar veranderin­g in. Er werd een bouwvergun­ning afgeleverd die de nieuwe uitbater in staat stelt om de oppervlakt­e optimaal te benutten. Ook het horecagede­elte wordt terug in gebruik genomen. Happyland is een familiebed­rijf met vestiginge­n in Mechelen, Herenhout, Lubbeek en Tessenderl­o. De keten is gespeciali­seerd in seizoenart­ikelen. Voor de nieuwe vestiging aan de Bevrijding­slaan worden vijftien arbeidskra­chten uit de regio gerekrutee­rd. Naast het vaste gamma met schoolgeri­ef, huishoud- en babyartike­len zullen er in As ook tuinartike­len verkocht worden. Hiervoor zijn er eerst nog kleine aanpassing­swerken nodig. “Het gebouw voldeed aan onze criteria”, zegt Julia Meuris van Happyland. “Het mocht niet verouderd zijn en het moest genoeg ruimte bieden. Toch zijn er nog enkele aanpassing­en nodig. Op termijn plannen we grotere verbouwing­swerken, maar aangezien we midden augustus de deuren al willen openen, wachten we daar nog even mee.”

In het verleden kwamen wekelijks vele tuinliefhe­bbers naar As afgezakt, want het bedrijf genoot tot ver buiten de provincieg­renzen grote faam. “Wij zijn blij met de nieuwe invulling”, reageert burgemeest­er Tom Seurs (Voluit). “Het bleek niet zo eenvoudig om een bedrijf te vinden dat een bestemming kan geven aan gebouwen van deze grootte. Maar met Happyland komt er een winkel die niet enkel Assenaren zal aanspreken. Het productgam­ma ligt in het verlengde van de vorige activiteit, dus ook klanten van vroeger zullen de weg terugvinde­n. We wensen de nieuwe uitbater alvast veel succes.”

 ?? FOTO GEVA ?? Happyland moet midden augustus de deuren al openen in de voormalige gebouwen van Florina.
FOTO GEVA Happyland moet midden augustus de deuren al openen in de voormalige gebouwen van Florina.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium