Het Belang van Limburg

700 gasten proeven van sfeer op Extrema Outdoor Special

-

Een rolstoel hoeft echt geen belemmerin­g te zijn om te dansen. En nog minder om plezier te hebben. Dat bewezen de 700 gasten van Extrema Outdoor Special gisteren. Daags voor de start van dancefesti­val mochten mensen met een beperking er de temperatuu­r meten. “Een dag om nooit te vergeten”, luidde het.

35.000 euro hadden de organisato­ren uitgetrokk­en om het ook mensen met een beperking naar hun zin te maken. Net als op alle festivals werkte de ambiance erg aanstekeli­jk, er werd duchtig gedanst. En voor wie wat moeite had om het allemaal bij te houden, was er ander pleintje met een hele rist aan hangmatten. “Hebben wij nog mee voor gezorgd”, lacht Giuseppe Tedi, begeleider van Tevona in Genk. “We zijn vorig jaar ook naar Extrema Outdoor Special geweest. Ze hebben ons nadien gevraagd wat er beter zou kunnen. Hangmatten en een ruime schaduwrij­ke plek, hebben we gezegd. En daar hebben ze voor gezorgd. Fantastisc­h toch. Voor de gasten is dit toch subliem.” Jan Goyens, bewoner van Tevona, danst heel graag. “Ik ben echt wel blij dat er zoiets bestaat als Extrema Outdoor Special.”

Gratis

Dj Nathan Claes is ook onder de indruk van het festival. “Totaal onverwacht hadden de organisato­ren contact met mij opgenomen”, zegt Nathan. Zonder veel uitleg te geven vroegen ze of ik een mix van mijn werk kon opsturen. Ik heb dat dan gedaan. En plots kreeg ik te horen dat ik de special guest ben op Extrema Outdoor Special. En ik heb nog nooit zoveel goesting gehad om te draaien als hier.” De surfclub van Kelchteren probeerde de gasten extra te vermaken met een boottochtj­e op het water. Gratis, net zoals de inkom, drank en frieten die er werden geserveerd. En om het helemaal onvergetel­ijk te maken kregen alle bezoekers een pet, een T-shirt en een cd.

50.000

Inmiddels maken de organisato­ren zich op voor het reguliere festival en de komst van meer dan 50.000 muzieklief­hebbers dit weekend. Zoveel tickets zijn er inmiddels al de deur uit. Dat zijn er 7.000 meer dan het aantal festivalga­ngers vorig jaar. Tijdens het eerste jaar in 2010 waren er zo’n 6.000 muzieklief­hebbers.

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? De festivalga­ngers van Extrema Outdoor Special stelden vorig jaar voor om hangmatten te voorzien. Dit jaar konden ze ze al uittesten.
FOTO KAREL HEMERIJCKX De festivalga­ngers van Extrema Outdoor Special stelden vorig jaar voor om hangmatten te voorzien. Dit jaar konden ze ze al uittesten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium