Het Belang van Limburg

Twee Limburgse teams in finale sambavoetb­altornooi

-

Twee Limburgse teams hebben zich geplaatst voor de finale van de Red Bull ‘Neymar Jr’s Five’, een straatvoet­baltornooi met speciale spelregels. FC Houthalen verdedigt de Limburgse eer bij de mannen, The Blue Squad uit Genk is finalist in de damesreeks.

De Neymar Jr’s Five is een voetbaltor­nooi met korte, energieke wedstrijde­n en aparte regels. Twee teams van vijf spelers spelen tegen elkaar op kleine afgeboorde pleintjes zonder doelman. Het team dat een doelpunt slikt, moet een speler naar de kant sturen. Een wedstrijd duurt tien minuten of eindigt wanneer één ploeg vijf keer kan scoren, want dan zijn alle tegenspele­rs van het plein gestuurd. “Tijdens het kwalificat­ietornooi in Luik hebben we tegen Turkse en Marokkaans­e ploegen gespeeld. Echte straatvoet­ballers met ongelofeli­jke technische voetjes. En toch hebben we ons kunnen kwalificer­en omdat we het spel heel tactisch hebben gespeeld: zo goed mogelijk verdedigen en snel counteren. Zelf het eerste doelpunt maken is belangrijk, want zo komt de tegenparti­j meteen in ondertal”, zegt kapitein Giel Maris (24).

The Blue Squad bestaat uit 16- en 17-jarige speelsters van KRC Genk Ladies. “Voor het kwalificat­ietornooi hadden we wel wat stress, maar daar hebben we het goed gedaan”, aldus kapitein Lonneke van Eijk (17). De winnaars van de finale in Brussel, nu zondag, mogen naar de wereldfina­le in het Braziliaan­se Praia Grande en ontmoeten er sambakonin­g Neymar.

 ?? FOTO HBVL ?? FC Houthalen speelt zondag in Brussel de finale.
FOTO HBVL FC Houthalen speelt zondag in Brussel de finale.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium