Het Belang van Limburg

Martinez verlengt contract tot 2020

De Belgische voetbalbon­d (KBVB) tovert vier weken voor de afreis naar Rusland een flinke verrassing uit zijn hoed: bondscoach Roberto Martinez verlengt zijn contract met twee seizoenen, tot en met het EK 2020.

-

Vandaag tekent bondscoach Roberto Martinez in principe een contractve­rlenging bij de KBVB, met twee extra seizoenen, tot 2020. Daarover zijn beide partijen de voorbije dagen tot een mondeling akkoord gekomen.

Het is geen geheim dat technisch directeur Chris Van Puyvelde en de leiding van de Technische Commissie van de KBVB, ondervoorz­itter Bart Verhaeghe en Mehdi Bayat, weg zijn van de welbespraa­kte en betrokken Spanjaard. Ook Martinez, die wel eens informeerd­e om te zien of hij elders aan de slag kon, heeft het hier naar zijn zin en wil verder bouwen aan de Belgische nationale ploeg. Dat het toch als een verrassing komt, is de timing. Lang werd geopperd dat Martinez pas na het WK zou worden geëvalueer­d. Maar in plaats van het WK in Rusland af te wachten besloten beide partijen aan tafel te gaan en werd al snel een akkoord gevonden. Een contract zonder afkoopsom bovendien. De KBVB vermijdt zo een zomerse zoektocht naar een opvolger die zich, in geval van een breuk, moeilijk zou aandienen. De gedoodverf­de opvolger Michel Preud’homme wilde zo lang niet wachten en is op weg naar Standard. Bovendien houdt de KBVB zo de coach aan boord die zich twee jaar geleden al akkoord verklaarde met de budgettair­e beperkinge­n. Zoals een jaarsalari­s van maximaal 800.000 euro, zonder premies. Hiermee is continuïte­it en stabilitei­t gegarandee­rd, maar wat als het in Rusland faliekant afloopt? De bond neemt een risico.

Overigens krijgen ook zijn assistente­n Graeme Jones en keeperstra­iner Iñaki Bergara een nieuw contract. Met Erwin Lemmens, de andere keeperstra­iner, is het nog wachten. En wat met Thierry Henry, nog tot 2020 dik betaald als analist voor Sky? Dat is onduidelij­k.

Henry genoemd bij Arsenal

Volgens The Daily Mail is Arsenal bezig aan een rondje met kandidaat-opvolgers voor Arsène Wenger en wil de Londense club volgende week praten met Henry zoals het dat eerder ook deed met dat andere Franse boegbeeld van weleer, Patrick Vieira, tegenwoord­ig coach van New York City FC. De KBVB is evenwel nog niet ingelicht over de interesse voor Henry, wat doet twijfelen of het wel zo ernstig is. De assistent van bondscoach Roberto Martinez heeft geen ervaring als hoofdtrain­er. Meer dan een gesprek uit beleefdhei­d, wegens zijn verleden bij The Gunners, lijkt het niet. Topfavorie­t om Wenger op te volgen is Mikel Arteta, assistent van Pep Guardiola.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium