Het Belang van Limburg

Doorstart BMC in de maak?

Toekomst ploeg Teuns en Van Avermaet lijkt verzekerd dankzij Deloitte en Giant

- Bram VANDECAPEL­LE/Jan-Pieter DE VLIEGER

Volgens ‘De Telegraaf’ zal de wielerploe­g van BMC ook volgend jaar nog bestaan. De licentie van de WorldTour-ploeg van onder anderen Greg Van Avermaet en Dylan Teuns zou worden overgenome­n door consultbed­rijf Deloitte, fietsenmer­k Giant zou materiaals­ponsor worden. Bij Team BMC reageren ze voorlopig niet, maar ontkennen ze evenmin.

Al van begin dit jaar was duidelijk dat BMC na dit seizoen geen hoofdspons­or zou zijn van de gelijknami­ge wielerploe­g. Sterke man Andy Rihs was ernstig ziek en overleed in april. Ploegmanag­er Jim Ochowicz moest dus op zoek naar nieuwe geldschiet­ers. Aanvankeli­jk had hij 1 mei vooropgest­eld als deadline, maar eind april had hij om uitstel gevraagd. Kopman Van Avermaet vertelde tijdens de Ronde van Yorkshire dat hij Ochowicz nog tijd gaf tot het begin van de Ronde van Zwitserlan­d op 9 juni. Andere renners en hun makelaars lieten de Amerikaan weten dat hun ultimatum 1 juni was. Met Deloitte en Giant - wellicht gesteund door de huidige cosponsor Sophos - zou Ochowicz nu toch al vroeger zijn oplossing hebben. Bij Team BMC willen ze voorlopig nog niet reageren. De woordvoerd­er laat weten dat “Team BMC nooit heeft gereageerd op geruchten en dat ook nu niet zal doen.” Maar het nieuws wordt ook niet ontkend.

Dat het management van Team BMC al nieuwe bussen en vrachtwage­ns zou hebben besteld voor 2019, wijst op het feit dat ze ook volgend jaar denken actief te zijn.

Fietsencar­rousel

Mocht het nieuws de komende weken worden bevestigd, dan is dat minder goed nieuws voor Team Dimension Data. Deloitte is momenteel cosponsor van de ploeg van Mark Cavendish en onze landgenote­n Julien Vermote en Serge Pauwels. Nadat eerder bekend raakte dat fietsenmer­k Cervelo volgend jaar Dimension Data zou verlaten voor Team Sunweb , is dit al het tweede verlies van een cosponsor voor de ploeg. Daarnaast is Deloitte specifiek de sponsor van de oude ‘HTC-kern’ binnen Dimension Data. Deloitte betaalt Mark Cavendish, Bernie Eisel, Mark Renshaw, Rolf Aldag en een aantal soigneurs rond hen. Zou het kunnen dat zij straks mee verhuizen met Deloitte – naar het huidige BMC dus – en dat Cavendish zo een ploegmaat wordt van Greg Van Avermaet?

Het enige wat niet in het plaatje past, is dat Cavendish momenteel verbonden is aan de internatio­nale tak van Deloitte en dat het de Nederlands­e afdeling is die met BMC in zee zou gaan.

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Redden Deloitte en Giant het team van Teuns (links) en Van Avermaet?
Foto PHOTO NEWS Redden Deloitte en Giant het team van Teuns (links) en Van Avermaet?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium