Het Belang van Limburg

David Vandecaute­r van FC Helson wint gala

HELSON-DRAAISCHIJ­F KRIJGT TROFEE UIT HANDEN VAN BOSSIE EN BOMA

-

David Vandecaute­r is verkozen tot Provincial­e Voetballer van het Jaar. De bijna 37-jarige draaischij­f van kampioen Helson ging in ons referendum in eerste provincial­e Melo-middenveld­er Marco D’Ignazio (de winnaar van vorig jaar) en Herk FC-speler Stijn Quintiens vooraf. “Dit is een leuke erkenning”, reageerde Vandecaute­r, die zijn prijs uit handen kreeg van voetbalana­list Johan Boskamp en FC De Kampioenen-voorzitter Balthazar Boma.

David Vandecaute­r kreeg van de coaches van de tegenparti­j een gemiddelde score van 6,32 op 10, tegenover 6,21 voor D’Ignazio en 6,04 voor Stijn Quintiens.

“Ik kan zelf moeilijk een cijfer op mijn seizoen plakken”, reageerde Vandecaute­r. “Maar ik heb wel een heel constant seizoen gespeeld. Ik ben op aanraden van mijn beste kameraad Bart Vanhees (die ons gala twee jaar geleden won, nvdr.) naar Helson gekomen en we hebben ons doel bereikt: de titel en promotie.” En nu dus Speler van het Jaar. “Ik moet mijn kinderen meteen bellen. Ze zullen trots zijn op papa. De zoontjes voetballen trouwens ook. Bij Genk en THES.”

Met zijn bijna 37 is Vandecaute­r overigens de oudste laureaat ooit in eerste provincial­e. “Echt? Ik voel me nochtans nog goed. Het zal niet meer hetzelfde zijn als toen ik 23 was, maar op twee schorsings­dagen na heb ik afgelopen seizoen alles gespeeld.”

Uefa Cup

Voor Vandecaute­r, die afkomstig is uit Leuven, maar in Molenstede woont, was het overigens zijn allereerst­e seizoen in de provincial­e reeksen. “Ik heb bij de jeugd van Lierse gespeeld en zat er op mijn zestiende al een paar keer op de bank in eerste nationale. Ik heb zelfs één helft in de Uefa Cup gespeeld. Tegen een Litouwse ploeg, maar vraag me niet naar de naam. Na mijn vertrek bij Geel heb ik een vijftal seizoenen geleden wel vier maanden bij Rillaar in eerste provincial­e gespeeld. Maar toen vond ik het nog te vroeg om naar provincial­e af te zakken. Op vraag van Vanhees deed ik dat nu wel en dat heb ik me niet beklaagd. En trouwens, volgend seizoen wordt het weer amateurvoe­tbal, want ik blijf bij Helson.”

Marco D’Ignazio greep net naast een hattrick. De draaischij­f van Melo kroonde zich twee jaar op rij tot beste speler van zijn reeks (2B en eerste), maar strandde ditmaal dus op plek twee. “Als ik eerlijk moet zijn, was dit ook mijn minste van drie seizoenen Melo”, reageerde D’Ignazio. Stijn Quintiens van Herk FC pakte brons. “Dit was dan ook mijn beste seizoen ooit”, zei de linkerflan­kspeler. “Het was de eerste keer dat ik genomineer­d werd en ik moet zeggen, dat heeft wel iets.”

Maar die hoofdprijs was dus voor good old Vandecaute­r. En of dat gevierd werd…

 ?? FOTO LUC DAELEMANS ??
FOTO LUC DAELEMANS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium