Het Belang van Limburg

Theo Francken feest op Extrema Outdoor

Met een flinke batterij beats is vrijdag rond De Plas van Kelchterho­ef in Houthalen-Helchteren de achtste editie van Extrema Outdoor op gang getrapt. Zo’n 15.000 feestvierd­ers haalden hun beste dansbenen boven op de eerste van drie festivalda­gen die geldt

- FOTO DICK DEMEY

Theo Francken (N-VA) met de Bilzense dj Joris Cielen.

Tot zondagnach­t lossen 120 dj’s als Adam Beyer, Dave Lambert en Amelie Lens hun beats op het publiek. Het bordje uitverkoch­t moet de organisati­e nog net niet bovenhalen voor een festival met een alsmaar groeiende allure. “Zou dit zoiets zijn als Tomorrowla­nd, maar dan in het klein? Hier moet je tenminste geen moeite doen om aan een ticket te geraken”, zegt buurtbewon­er Leo Barantskas. Met zijn 53 jaar haalt hij vermoedeli­jk de trofee van oudste bezoeker binnen. De trofee voor meest bekende feestvierd­er categorie politiek gaat naar staatssecr­etaris Theo Francken (N-VA). “Vorig jaar ben ik hier ook geweest. Mijn eerste festival van het jaar. Heel leuk en ik houd al lang van die muziek. Door mijn druk weekendpro­gramma kom ik enkel vandaag. Ik ben hier met Joris Cielen (N-VA-gemeentera­adslid in Bilzen), dj van Joyhauser die straks ook optreedt. Of het publiek mij hier rustig laat genieten? Dat valt wel mee. De meeste festivalga­ngers zijn discreet”, zegt Francken zonder prijs te geven of hij vanavond uit de bol gaat op de dansvloer.

Kleinste disco

Dat kan in elk geval ook heel discreet. Zoals in de Teledisko of de kleinste disco ter wereld, zoals de uitbater claimt. Een telefoonca­bine met een oppervlakt­e van 1 m2. “Gratis uit te testen. Je kiest een nummer via Spotify en hop. Als je goed tast kan je er met tien personen in”, klinkt het. Nog meer gespot langs De Plas voor wie het gebonk even moe is: minigolf, waterpijpe­n, hangmatten … Relaxen met een stevige portie beats.

 ??  ??
 ?? Foto DICK DEMEY ?? 15.000 feestvierd­ers haalden hun beste dansbenen boven tijdens de achtste editie van Extrema Outdoor.
Foto DICK DEMEY 15.000 feestvierd­ers haalden hun beste dansbenen boven tijdens de achtste editie van Extrema Outdoor.
 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Staatssecr­etaris Theo Francken.
FOTO DICK DEMEY Staatssecr­etaris Theo Francken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium