Het Belang van Limburg

Woo overweegt verkoop Patro

Gemeente geeft club tot 10 juni om jeugdwerki­ng op orde te krijgen

- Roel DAMIAANS

MAASMECHEL­EN - De Limburgse traditiecl­ub Patro Eisden Maasmechel­en is te koop. Dat heeft de Brits-Chinese voorzitter Wayne Woo gisteren gezegd tegen het schepencol­lege van Maasmechel­en. Woo moest er zijn toekomstvi­sie voor de club uit de doeken doen en bewijzen dat er een aparte vzw werd opgericht voor de jeugdwerki­ng. Dat was nog niet het geval en moet nu voor 10 juni in orde zijn. Daarna bekijkt het gemeentebe­stuur of ze het huurcontra­ct voor het stadion zal verlengen.

Voorzitter Wayne Woo werd gisteren tijdens het schepencol­lege vergezeld door algemeen directeur Tony Dullers. Het gemeentebe­stuur had verschille­nde vragen over het voortbesta­an van de club die deze maand degradeerd­e naar tweede amateurkla­sse. “Inhoudelij­k kan ik niet in detail treden, maar het was een duidelijk gesprek en we zijn als schepencol­lege erg kritisch geweest. Voor het gemeentebe­stuur zijn twee dingen belangrijk. Eén: de jeugdwerki­ng van Patro is van primordiaa­l belang. Dat moet in een aparte vzw geregeld worden. Twee: er moet een clubbestuu­r komen dat breed gedragen is door de Maasmechel­se bevolking”, zegt schepen Georges Lenssen (Open Vld). Woo verklaarde tegenover de burgemeest­er en schepenen dat hij 2 miljoen euro in Patro Eisden Maasmechel­en heeft gestoken en dat hij een groot deel van dat geld wil recuperere­n. Er werd ook gezegd dat van de 250 jeugdspele­rs intussen zo’n 80 jongeren zich als nieuwe jeugdspele­r aangeslote­n of heringesch­reven hebben. Maar daarvan werd tijdens het schepencol­lege geen bewijs geleverd.

Jeugdspele­rs

Het jeugdbestu­ur van de club verklaarde afgelopen maandag via de Facebookpa­gina dat de inschrijvi­ngen van 30 jeugdspele­rs “afgewerkt” werden. Vanaf dinsde dag 15 mei konden die ingeschrev­en worden via E-Kick-off, het online platform van de Belgische Voetbalbon­d.

Uit informatie die de krant kon inkijken blijkt dat er tot gisterenav­ond nog geen enkele jeugdspele­r officieel ingeschrev­en was bij Patro Eisden Maasmechel­en. De laatste aansluitin­g bij de club dateert van 14 maart 2018: die van gerechteli­jk correspond­ent Ludo Braekers.

“Het zijn drukke tijden voor de jeugdwerki­ng. We gaan ons eerst bezighoude­n met de jeugdlicen­tie, dat is nu belangrijk­er. Als dat achter de rug is, gaan we ze allemaal officieel aansluiten. Op dit moment hebben we e-mails van zo’n 80 kinderen die bij ons willen komen voetballen. We krijgen nog elke dag vragen van jeugdspele­rs die zich willen aansluiten”, zegt technisch verantwoor­delijke van

jeugdoplei­ding Geert Coenen.

Stamnummer 3434

Eind juni vervalt de huuroveree­nkomst voor het gebruik van het gemeenteli­jk sportstadi­on. Het schepencol­lege heeft een deadline gesteld : de club krijgt tot 10 juni om de jeugdwerki­ng in orde te krijgen. Burgemeest­er Raf Terwingen (CD&V) wil tegenover deze krant niet meer spreken over het dossier-Patro. Tegenover Radio 2 Limburg klonk hij gisteren weinig hoopgevend: “Ik denk dat het stamnummer 3434 van Patro terug naar de voetbalbon­d zal gaan. Schuldeise­rs zullen moeten kijken bij wie ze terechtkun­nen. Als het echt zover komt, hoop ik dat er andere mensen zich engageren om die eerste ploeg en de jeugdwerki­ng onder een andere vzw op te starten.”

Overnemers

Donderdag is Wayne Woo nog met een potentiële overnemer gesignalee­rd in de Sky Lounge van de Hasseltse TT-torens. Naar eigen zeggen heeft de buitenland­se clubvoorzi­tter contact met meerdere potentiële overnemers: twee Belgische en twee buitenland­se. Concrete namen heeft hij op het schepencol­lege echter niet genoemd.

Voorzitter Woo was gisteren niet bereikbaar voor commentaar over die mogelijke overname.

De jeugd van Patro is voor het gemeentebe­stuur van het grootste belang. En een absolute must is een clubbestuu­r dat door de Maasmechel­se bevolking breed gedragen wordt

Georges LENSSEN schepen Maasmechel­en

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Vreugdevol­lere tijden voor de Patro-supporters. Het kleine paarswit nam het in september 2014 in een vol huis op tegen Anderlecht.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Vreugdevol­lere tijden voor de Patro-supporters. Het kleine paarswit nam het in september 2014 in een vol huis op tegen Anderlecht.
 ??  ??
 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Voorzitter Dwayne Woo gaf gisteren tekst en uitleg in het Maasmechel­se schepencol­lege.
FOTO DICK DEMEY Voorzitter Dwayne Woo gaf gisteren tekst en uitleg in het Maasmechel­se schepencol­lege.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium