Het Belang van Limburg

Van Overtveldt en Trump zitten in uw zakken

Dieselprij­s vanaf vandaag alweer omhoog

- Dominiek CLAES

BRUSSEL - Vanaf vandaag gaat de prijs van diesel nog maar eens omhoog, dit keer met nog eens 3,2 eurocent per liter. Ook vorig week ging de dieselprij­s al eens omhoog. Er zijn twee belangrijk­e factoren die de prijsstijg­ingen verklaren. De geopolitie­ke spanningen, en dan vooral die rond Iran, jagen de prijs voor de ruwe olie omhoog. Wat specifiek diesel betreft, speelt in ons land ook het cliquetsys­teem een rol. Dat zorgt ervoor dat bij dalende maximumpri­jzen de helft van de daling wordt omgezet in een stijging van de accijns op diesel.

De maximumpri­js van diesel, die een week geleden boven 1,50 euro was gestegen, gaat vandaag nog iets verder omhoog. Wie diesel tankt, betaalt dan hoogstens 1,534 euro per liter, zo meldt de federale overheidsd­ienst Economie. De nieuwe maximumpri­js ligt 3,2 cent per liter hoger dan de huidige. De prijs van diesel staat op het hoogste niveau sinds september 2013. De dieselprij­zen in ons land behoren daarmee tot de duurste van Europa.

De eerste reden: Iran

Het werd begin vorige maand al voorspeld. Als de Amerikaans­e president Trump doorzet met zijn idee om de internatio­nale nucleaire deal op losse schroeven te zetten, dan zal dat de prijs voor ruwe olie flik doen stijgen. Dankzij de atoomdeal kon Iran immers weer zijn 2 miljoen vaten ruwe olie per dag weer exporteren. Met het opzeggen van de nucleaire deal door Trump, dreigt die gigantisch­e hoeveelhei­d weer uit de wereldprod­uctie van ruwe olie te verdwijnen. En dat jaagt de prijs van ruwe olie omhoog. Sinds midden vorig jaar is de prijs van de oliesoort Brent gestegen van zo’n 45 dollar per vat tot zo’n 80 dollar per vat. Ruwe olie is de grondstof voor de meeste brandstoff­en.

De tweede reden: het cliquetsys­teem

Dat diesel in sneller tempo duurder wordt dan benzine, heeft alles te maken met het door deze regering ingevoerde cliquetsys­teem. Doel van het cliquetsys­teem is om de accijns op diesel op dezelfde hoogte te brengen als de accijns op benzine. In theorie heet dat een groene maatregel te zijn, om u en mij aan te zetten om met de ‘minder vervuilend­e’ benzine te rijden. Feit is dat de prijs van diesel ondertusse­n boven die van benzine 95 is gestegen (zie infografie­k), en dat het Belgische wagenpark van vooral diesels momenteel in snel tempo richting benzine evolueert.

Vergeet niet dat ondertusse­n ook de dollar sterker is geworden. Ruwe olie wordt in dollar per vat verhandeld, en wij moeten er daarom meer euro’s voor neertellen Johan MATTART,

Federatie Brandstoff­enhandelar­en

Andere

Het zijn niet enkel financiënm­inister Johan Van Overtveldt en Donald Trump die op deze manier in uw zakken zitten. “Vergeet niet dat ondertusse­n ook de dollar sterker is geworden”, zegt Johan Mattart van de Federatie van Brandstoff­enhandelar­en (Brafco). “Ruwe olie wordt in dollar per vat verhandeld, en wij moeten er daarom meer euro’s voor neertellen. Daarnaast is er ook het ‘bankroet’ van Venezuela, het land met de grootste oliereserv­es ter wereld. Ook dat jaagt de ruwe olieprijs op.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium