Het Belang van Limburg

EUROPEES TICKET, BARRAGEMAT­CH OF LEGE HANDEN?

- Marnik GEUKENS

Speelt KRC Genk zondag zijn laatste wedstrijd van het seizoen op Anderlecht? Of komt er nog gratis en voor niks een weekje bij? En pakt Racing alsnog het beoogde Europees ticket of niet? Wij overlopen met coach Philippe Clement de verschille­nde scenario’s en zweven tussen hemel, hel en het vagevuur. DE HEMEL PLAATS 4

VOORWAARDE: Zege op Anderlecht EN AA Gent wint niet op Club Brugge.

BELONING: Ticket voor de derde (voorlaatst­e) voorronde van de Europa League (9+16 augustus). PHILIPPE CLEMENT: “Ik voel nog veel honger in de groep, waarin de overtuigin­g leeft dat we Anderlecht kunnen kloppen. Die week extra vakantie, omdat we dan een testmatch vermijden, is een grote stimulans. Dat Anderlecht na twee nederlagen een gewond dier is, schrikt ons niet af. (Grijnst) Zeker Joseph Aidoo niet. Hij zei vorige week na de match dat er nog plaats is in zijn leeuwenkoo­i.” “In tweede instantie rekenen we op Club Brugge. Ik twijfel er niet aan dat ze er vol voor zullen gaan tegen AA Gent. Niet voor mijn mooie ogen, wel omdat ze de titel op de gepaste manier willen vieren. Ik heb maandag op de verkiezing van ‘Profvoetba­ller van het Jaar’ met enkele belangrijk­e spelers van Club gesproken, ze blijven gemotiveer­d. Nu, ik zag die avond Yves Vanderhaeg­he met Olivier Deschacht praten. (Lacht) Hij zal ook gevraagd hebben om alles te geven tegen ons.”

HET VAGEVUUR PLAATS 5

VOORWAARDE: Punt op Anderlecht OF Standard pakt minstens punt op Charleroi.

BELONING: Testmatch (volgende zondag) tegen winnaar play-off 2 met als inzet ticket tweede voorronde van de Europa League (26 juli+2 augustus).

PHILIPPE CLEMENT: “Ik heb met de spelers al gesproken over die mogelijke extra wedstrijd. Niemand die moeite zal hebben om zich daar voor op te laden. Ze hunkeren zo fel naar dat Europees ticket, dat ze die week extra er willen bijnemen. Als je ziet van hoe ver we komen, zou ook dat laatste ticket een mooie beloning zijn. Bovendien beseft iedereen dat met een dubbel programma volgend seizoen veel spelers meer minuten krijgen. Ik zal alleen de voorbereid­ing moeten aanpassen. Spelers moeten klaar zijn om in augustus drie matchen per week te spelen, zonder dat ze in september al plat vallen of geblesseer­d geraken.” “Mogelijk hebben we nog een punt nodig om zeker te zijn van de vijfde plaats. Daar houden we pas in het absolute slot rekening mee. We willen op de hoogte zijn van de scores op de andere velden, maar het heeft geen zin om te snel te rekenen. Op vijf seconden kan de wereld er volledig anders uitzien. Kijk wat er na rust in de laatste matchen van KV Mechelen en Eupen gebeurde.”

DE HEL PLAATS 6

VOORWAARDE: nederlaag op Anderlecht EN Charleroi klopt Standard.

STRAF: tweede opeenvolge­nde seizoen zonder Europees voetbal. PHILIPPE CLEMENT: “Of we al gedacht hebben aan plaats zes? Nee!”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ??
FOTO JEFFREY GAENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium