Het Belang van Limburg

“Champions League is van een andere orde”

Anderlecht gaat nog vol voor tweede plaats

-

Anderlecht is al verzekerd van Europees voetbal tot Nieuwjaar, maar het wil zondag nog vol gaan voor de tweede plaats en een ticket voor de voorronde van de Champions League. Paars-wit heeft zijn lot echter niet in eigen handen. Het moet winnen van Genk en hopen dat Standard verliest op Charleroi.

“De CL-voorrondes halen wordt niet simpel”, aldus coach Hein Vanhaezebr­ouck. “We zijn afhankelij­k van Standard, maar ik hoop dat mijn spelers beseffen dat Champions League van een andere orde is dan de Europa League. Als je ziet dat we vier kansen creeerden tegen een wereldteam als PSG en dat we 70 minuten meedraaide­n met Bayern… We maakten stappen met oog op de toekomst.”

Met de jonge ploeg die Anderlecht momenteel samenstelt, zal het misschien meer punten pakken in de Europa League, maar financieel is de Champions League interessan­ter. Wie daar de poules bereikt kan rekenen op minstens 20 miljoen. Bovendien kan uitzicht op het kampioenen­bal grotere namen overtuigen om voor Anderlecht te tekenen. “De samenstell­ing van je kern is de basis tot succes. We zijn ermee bezig, maar er rest ons nog wat tijd. Er komen nog versterkin­gen, want wie gaten moet opvullen tijdens het seizoen heeft niet goed gewerkt.”

Intussen botert het niet meer tussen Vanhaezebr­ouck en Henry Onyekuru. De Nigeriaan is boos omdat Anderlecht hem geen speelminut­en gaf en hij zo het WK mist. “Maar hij of zijn entourage moeten ons zijn niet-selectie voor het WK niet verwijten”, zegt Vanhaezebr­ouck. “Henry moet eens kijken hoe vaak hij voor zijn knieblessu­re internatio­nal was. Hij is ook niet klaar om te spelen. Of ik wil dat hij volgend jaar bij Anderlecht blijft? Dat hangt van andere dossiers af, van de ingesteldh­eid van de speler ook...” Anderlecht staat wel op het punt om een andere flankaanva­ller Francis Amuzu (19) - een nieuw contract te laten tekenen. Op defensief vlak is er dan weer een stevig bod van het Russische Krasnodar op verdediger Uros Spajic.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium